İstanbul'da scooter faciası! Otobüsün altında kalan kadın öldü

Güncelleme:

İstanbul'da elektrikli scooter kazalarına bir yenisi daha eklendi. Ümraniye'de scooter ile ilerleyen genç kadın, aracını park eden sürücünün açtığı kapıya çarparak yola savruldu. Yola düşen kadın o sırada yolda ilerleyen İETT otobüsünün altında kalarak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan genç kadın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kaza, Ümraniye Alemdağ Caddesi’nde saat 08.50 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, elektrikli scooterla yolda hareket halinde olan İlknur A., yol kenarında park eden ticari araç sürücüsünün kapıyı dikkatsizce ve bir anda açmasıyla kapıya çarptı. Kapıya çarparak savrulan genç kadın A., yolda seyir halinde olan İETT otobüsünün altına girdi. Yaşanan olayı gören çevredeki vatandaşlar kadının yardımına koşup durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Adrese gelen polis ekipleri kazaya ilişkin çalışma başlatırken sağlık ekipleriyse İETT otobüsünün altında kalarak ağır yaralanan genç kadını hastaneye kaldırdı.

İlknur A., hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

GÖZALTINA ALINDILAR

İETT şoförü M.Y. ve hafif ticari aracın sürücüsü R.Ö. polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak, Dudullu Şehit İsmail Akkoyun Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. İETT şoförü M.Y. ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Hafif ticari aracın sürücüsü R.Ö. ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek. Hafif ticari aracın sürücüsü R.Ö.'nün karakoldaki ilk ifadesinde, "Malzeme almak için aracımı park ettim. Kapıyı açınca scooter çarptı." dediği öğrenildi.

FECİ KAZA KAMERADA
Kadının İETT otobüsü altında kalarak ağır yaralandığı kaza kameraya anbean yansıdı. Görüntülerde, elektrikli scooter ile ilerleyen kadın, ticari araç sürücüsünün kapıyı bir anda açmasıyla kapıya çarpıp yola savrularak İETT otobüsü altında kalıyor.

"METRELERCE SÜRÜKLENDİ"
Kazayı gören Atilla Topçu, “Sabah saatlerinde ofisimde oturuyordum. Büyük bir ses duydum. Dışarı fırladım. Otobüsün altında kalan scooter kullanıcısı bir kadının yerde yattığını gördüm. Orta yaşlarda bir kadındı. Duyduğumuza göre sol tarafta park eden araç sürücüsü kapısını açınca scooter kullanan kadın çarpmış ve yola savrulmuş. Otobüste üzerinden geçmiş. Yaklaşık 6 metre sürüklenmiş. Zaten yerde kanlar içerisinde yatıyordu. Ambulans geldi, yaralıyı hastaneye kaldırdı.