İstanbul'da töre dehşeti: Kucağında bebeği varken katledildi

Güncelleme:

İstanbul Sultangazi'de geçtiğimiz Cumartesi günü kucağında bebeği ile yolda yürürken katledilen genç kadının töre cinayetine kurban gittiği ve katil zanlısının da 17 yaşındaki kardeşi olduğu iddia edildi.

İstanbul Sultangazi'de kucağında bebekle yolda yürürken uğradığı silah saldırı sonucu hayatını kaybeden H.H.'nin 17 yaşındaki  kardeşi A. H. tarafından öldürdüğü iddia edildi. Gözaltında alınan H.H.'nin anne baba ve kardeşlerinin aralarında bulunduğu 9 kişinin sorgusu Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sürüyor. Polis olayda silah kullanan kişi olarak belirlediği şüpheliyi yakalamak için operasyonları sürdürüyor.

Sultançiftliği, Ordu Caddesi'nde cumartesi günü saat 18.00 sıralarında meydana gelen olayda, kucağında bebekle yolda yürüyen H.H. uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanmıştı. H.H., ambulansla Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmış, ancak tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti. Saldırgan olay yerinden yaya olarak kaçarken, polis geniş çaplı soruşturma başlatılmıştı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili 9 kişiyi gözaltına almıştı.

 Polis soruşturması sonucu öldürülen H.H.'nin Suriye'de yaptığı evlilikten gördüğü şiddet ve baskı yüzünden kaçtığı, İstanbul'da başka biri ile yaşamaya başladığı öğrenildi. H.H.'nin ailesinin bu ilişkiye karşı çıktığı ve onu geri dönmesi için tehdit ettiği belirlendi. H.H.'nin bu tehditler yüzünden son zamanlarda yüzünü tamamen kapatarak dışarı çıktığı öğrenildi.

Polis soruşturması sonucunda H.H.'nin kardeşi tarafından takip edilerek öldürüldüğü tespit edildi. Cinayet işleyen 17 yaşındaki kardeş A.H.'nin halen firarda olduğu ve yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Gözaltında tutulan ve cinayetin azmettiricileri oldukları iddia edilen aralarında Hatici H.H.'nin anne, baba ve kardeşlerinin bulunduğu 9 kişinin sorgusuna Cinayet Büro Amirliği'nde devam ediliyor.

 

 

DHA