Komşu çift cinayetinde kan donduran detaylar ortaya çıktı

Komşu çift cinayetinde kan donduran detaylar ortaya çıktı
Güncelleme:

Konya'da komşusu Gonca P. (39) ile boşanıp birlikte yaşamaya devam ettiği şahsı çocuklarının gözü önünde öldüren tutuklu sanığın ifadeleri kan dondurdu.

Konya'da komşusu Gonca P. (39) ile boşanıp birlikte yaşamaya devam ettiği Abdullah K.'ı (40) çocuklarının gözü önünde öldüren tutuklu sanık C.'ın (42), 'haksız tahrik altında kasten öldürme' suçundan yargılanmasına devam edildi. Duruşmada tanık olarak dinlenen komşu H.D., cinayetten önce sanık Can'ın otomobilinin üzerine asit döküldüğünü hatırlatıp, olaydan P. ile K.'ı sorumlu tuttuğunu belirtti. H.D. sanık Can'ın "Kendimi zor tutuyorum. Onları vuracağım, öldüreceğim" dediğini öne sürdü.

ÇOCUKLARI KAHREDEN MANZARAYI GÖRDÜ

Olay, 21 Ocak günü saat 18.30 sıralarında Selçuklu ilçesi Malazgirt Mahallesi Mehtap Caddesi'ndeki 3 katlı binanın önünde meydana geldi. Bir firmada aşçı olarak çalışan Gonca P. ve boşanıp birlikte yaşamaya devam ettiği eski eşi sanayi çalışanı Abdullah K., market alışverişi dönüşü uzman çavuşluktan ayrılan komşuları C. ile karşılaştı. C., belinden çıkardığı tabancayla çifte kurşun yağdırdı. Vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan çift, kanlar içinde yığıldı. İhbar üzerine çağrılan sağlık görevlilerinin müdahalesine rağmen Gonca P. ve Abdullah K. yaşamını yitirdi. Çiftin oğlu İsmail Mete K. (11) ise evlerinin penceresinden baktığı sırada annesi Gonca P. ile babası Abdullah K.'ın cansız bedenlerini gördü.

İLK İFADESİ

Olayın ardından otomobiliyle kaçan C., kısa sürede Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. C., 1 yıl önce eşi Nadire T. ile ilişkisi olduğunu öne sürdüğü Abdullah K.'ın, kendisine karısının uygunsuz fotoğraflarını göndermesiyle boşandıklarını ve daha sonra diğer çift gibi yeniden bir araya geldiklerini söylediği belirtildi.

"EŞİME HAKARET ETTİKLERİNDE DAYANAMADIM, ATEŞ ETTİM"

C., polisteki ilk ifadesinde "Dün eşimle dışarı çıkıyorduk. Husumetli karşı komşularımızla karşılaştık. Bu sırada Gonca P., bana ve eşime hakaretlerde bulundu. Eşi Abdullah da onu onaylayan cümleler kurdu. Eşime hakaretler ettiklerinde dayanamadım, ruhsatlı tabancamla ateş ettim" dedi. Can, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Tutuklu C.'ın, Konya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'haksız tahrik altında kasten öldürme' suçundan yargılanmasına devam edildi. Can'ın SEGBİS yönetimiyle tutuklu bulunduğu cezaevinden katıldığı duruşmada tanıklar dinlendi. Tanıklardan C.'ın komşusu olan H.D., cinayetten önce Can'ın otomobilinin üzerine asit dökülerek zarar verildiğini söyledi. H.D. Sanık Can'ın bu olayda da sorumlu tuttuğu Abdullah K. ve Gonca P.'i öldüreceğine söylediğini belirterek "Kendimi zor tutuyorum. Onları vuracağım, öldüreceğim" dediğini öne sürdü.

"TAHRİK İÇEREN HAKARETLERDE BULUNDU"

C. ile Abdullah Koç'un oturduğu binada apartman görevlisi olarak çalışan S.K., olay günü çöp atmak için dışarı çıktığını ve Abdullah Koç'un bağırarak küfrettiğini öne sürdü. S.K. ifadesinde şunları söyledi:

"Abdullah hakaret etmeye devam etti, hatta orta yerde oynamaya başladı. C.'a hitaben, 'Sen yurt dışındayken karını göbeğimde oynattım' gibi sözler söyledi. C.'a tahrik içeren hakaretlerde bulundu. Abdullah'ın elini arka cebine doğru götürdüğünü gördüm. O sırada Özkan da üzerinde bulunan tabancayı çıkarttı, peş peşe ateş etti."

Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesinin ardından duruşmayı erteledi. 

Etiketler komşu çift cinayet