Mahkemede şoke eden sözler: ''Anneni öldüreceğim, evi yakacağım!''

Mahkemede şoke eden sözler: ''Anneni öldüreceğim, evi yakacağım!''
Güncelleme:

İzmir'de boğularak öldürülen 29 yaşındaki genç kadınla ilgili görülen davaya "Aklı gidip geliyordu. Anneni öldüreceğim, evi yakacağım diyordu" ifadesi damgasını vurdu.

Geçtiğimiz yıl 17 Mayıs'ta Buca Emniyet Müdürlüğü'ne geçen gelen A.V., kızını öldürdüğünü, eşi ve oğlunun olayla ilgisi olmadığını belirterek, teslim oldu. Bunun üzerine sağlık ve polis ekipleri, A.V.'ın Laleli Mahallesi'ndeki 5 katlı apartmanın giriş katında bulunan evine gitti. Eve giren ekipler, Zeynep V.'ın yatağında cansız bedenini buldu. A.V., eşi S.V. ve oğlu Ö.V. gözaltına alındı. Sağlık ekiplerinin yaptıkları incelemede, Zeynep V.'ın boğularak öldürüldüğü belirlendi. Savcının incelemesinin ardından Zeynep V.'ın cesedi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Otopsinin ardından Zeynep V.'ın cenazesi toprağa verildi, anne A.V. tutuklandı. S.V. ve Ö.V. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili hazırlanan iddianamede savcı, eylemin tutuklu sanık A.V. tarafından tek başına meydana getirilmesinin mümkün olmadığı ve sanıkların ifadelerinde çelişkiler olduğunu belirterek, 3 sanık için 'üstsoy veya altsoydan birine kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

 'AKLI GİDİP, GELİYORDU'

Tutuklu sanık A.V. ile tutuksuz sanıklar baba S.V. ile kardeşi Ö.V.'ın yargılanmalarına bugün İzmir 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık A.V., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları salonda hazır bulundu. Celsede ilk olarak Zeynep V.'ın ablası F.Ö. tanık olarak dinlendi. Zeynep V.'in uyuşturucu bağımlılığı sebebiyle aklının gidip geldiğini savunan Öztürk, "Olaylardan önce Zeynep V. normal bir çocuktu. 10 senedir psikolojik olarak zor zamanlar geçirdi. Son 2-3 yıldır ise tamamen bizden uzaklaştı. Benden habersiz Isparta'ya evime geliyordu. Birkaç gün kalıp 'Dayanamıyorum size zarar verebilirim" deyip, gidiyordu. Oturduğu yerde tuvaletini yapıp, saatlerce kalkmıyordu. Bir gün çalıştığım yere geldi. Eline bıçak alıp patronumun kızını 6'ncı kattan atmakla tehdit etti. Ben ikna edip bıçağı elinden aldım. Aklı gidip, geliyordu. 'Anneni öldüreceğim, evi yakacağım' diyordu. Dakikası dakikasını tutmuyordu. Annem Zeynep V.'in iyileşmesi için elinden gelen her şeyi yaptı. Madde bağımlısı gibi değil de hasta gibi bakıyorduk ona. Bir gün, benim evimdeyken eline bıçağı alıp eşimi bıçaklayacağını söylemişti" dedi.

 Tanığın ardından söz alan sanık avukatı Mehmet Ali Orman, eksik hususların giderilmesini ve A.V.'ın tahliyesini talep etti. Talebi sorulan tutuklu sanık A.V. ise, "Talebim yoktur. Devletime güveniyorum" dedi.

İfadelerin alınmasının ardından A.V.'ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti,  geçen celsede Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden istenen raporun beklenmesine hükmederek duruşmayı, erteledi.

DHA