Muğla'da yerleşim yeri yakınında korkutan yangın

Muğla'da yerleşim yeri yakınında korkutan yangın
Güncelleme:

Muğla'nın Milas ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yerleşim yerlerini tehdit eden yangın, havadan ve karadan müdahale edilerek kontrol altına alındı.

Milas'a 5 kilometre mesafedeki kırsal Kızılcayıkık Mahallesi’nde, saat 14.30 sıralarında yangın çıktı. Zeytin ve çam ağaçları ile kaplı dağlık alanda çıkan yangın, yerleşim yerlerine de 200 metre mesafeye kadar yaklaştı.

Yaklaşık 5 dönümlük alanda etkili olduğu öğrenilen yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 2 helikopter, 1 ilk müdahale aracı, 2 arazöz ve 1 su tankeri ile yangın kontrol altına alınmaya çalışıyor. Yapılan çalışmalarla alevlerin evlere yaklaşması engellenirken, söndürme çalışmaları ise sürüyor.

Muğla'da yerleşim yeri yakınında korkutan yangın - Resim : 1

KONTROL ALTINA ALINDI
Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Kızılcayıkık Mahallesi'ndeki dağlık alanda çıkan yangın, havadan ve karadan müdahale sonucu yerleşim yerine ulaşmadan yaklaşık 1 saatte kontrol altına alındı. İlk belirlemelere göre, büyük bölümü zeytin ağaçları, kalan kısmı ise çam ağaçları ile kaplı yaklaşık 5  dönüm alan küle döndü. Yangının çıkış nedeninin araştırıldığı belirtildi. 

Muğla'da yerleşim yeri yakınında korkutan yangın - Resim : 2

DHA

Etiketler yangın  Muğla Milas