Şanlıurfa'da Dolandırıcılık Operasyonunda 4 Üniversiteli Tutuklandı

Şanlıurfa'da Dolandırıcılık Operasyonunda 4 Üniversiteli Tutuklandı

ŞANLIURFA'da telefonla aradıkları kişilere kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan ve para talebinde bulunarak dolandırıcılık yapanların hesaplarını...

ŞANLIURFA'da telefonla aradıkları kişilere kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan ve para talebinde bulunarak dolandırıcılık yapanların hesaplarını kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 7 üniversite öğrencisinden 4'ü tutuklandı. Polise yakalanmamak için yeni bir taktik geliştiren dolandırıcıların maddi durumu iyi olmayan üniversite öğrencileri adına hesap açtıkları ve bunun karşılığında komisyon verdikleri ortaya çıktı.

Geçen hafta Rize, Samsun, Malatya, Konya, Mersin ve Giresun'da yaşayan bazı kişiler, telefonla kendilerini arayarak polis ve savcı olarak tanıtan kişilerin yönlendirmeleriyle verdikleri hesaplara para aktardı. Paraları gönderdikten sonra aradıkları telefonlara ulaşamayınca dolandırıldıklarını anlayan kişiler polise başvurarak şikayetçi oldu. Şikayetler üzerine başlatılan soruşturmada, mağdur kişilerin Şanlıurfa'dan arandığı ve paraların ise üniversite öğrencilerinin hesaplarından çekildiği saptandı.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN HESAPLARINA 700 BİN LİRA YATIRILMIŞ

Polisin soruşturması sırasında üniversite öğrencilerinin hesaplarında 700 bin liralık hareket tespit edildi. Hesaplara Türkiye'nin değişik illerinden yüklü miktarda paraların aktarıldığının saptanması üzerine Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından savcılık talimatıyla operasyon yapıldı. Gerçekleştirilen operasyonda kentte üniversite öğrencisi oldukları ve maddi durumları iyi olmadığı saptanan hesap sahibi öğrencilerden Fatoş K., Fatma K., Leyla Ö., Ruken N., Emin U., Abdul B. ve Yaşar K. isimli şahısları gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan öğrencilerin dolandırıcıların kendileriyle telefon aracılığıyla irtibata geçtiklerini, açtıkları hesaplara dolandırdıkları vatandaşlardan aldıkları paradan yüzdelik komisyon aldıkları saptandı. Emniyette işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen öğrencilerden Ruken N., Emin U., Abdul B. ve Yaşar K. tutuklanırken; Fatoş K., Fatma K. ve Leyla Ö. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI