Şehidin son mektubu eşine ulaştı

Şehidin son mektubu eşine ulaştı

Diyarbakır'da bomba yüklü araçla yapılan saldırıda yaralanan ve dün şehit düşen komiser yardımcısı Tamer Aktaş'ın yazdığı mektup eşine teslim edildi.

Diyarbakır’da perşembe günü polis servis midibüsüne PKK’lıların bomba yüklü araçla düzenlediği ve yedi polisin şehit olduğu saldırıda ağır yaralanan komiser yardımcısı Tamer Aktaş da dün şehit oldu.

Saldırıda polis memurları Alper Zor, Necdet Alıcı, Fatih Mehmet Ertuğrul, Mustafa Yiğitalp, Serkan Talan, Mustafa Karakaya ve İlyas Kaygusuz şehit olurken, 13’ü polis 30 kişi de yaralanmıştı. Yaralılar arasında bulunan ve Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tedaviye alınan Aktaş da dün şehit oldu. Saldırıda şehit olan polis sayısı da 8’e yükseldi. Evlive 4 yaşında bir kız çocuğu babası olan 40 yaşındaki Aktaş’ın Artvin’den geçici görevle Diyarbakır’a geldiği öğrenildi.
 

fft16_mf6835663.jpeg

Gümüşhane nüfusuna kayıtlı Aktaş için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki tören düzenlendi. Ambulansla getirilen şehidin annesi Melahat Aktaş, sağlık görevlileri eşliğinde tekerlekli sandalye ile törende yer aldı. Şehidin annesi ve eşi Fatma Aktaş gözyaşı döktü. Törenin ardından şehidin cenazesi, memleketi Gümüşhane’ye uğurlandı.

Aynı mahalleden 
Kayseri son üç günde terör operasyonlarında Hakkari Yüksekova ve Mardin’in Nusaybin ilçesinde birer gün ara ile 3 şehit verdi. Melikgazi İlçesi Esenyurt Mahallesi’nden özel harekatçı şehit komiser yardımcısı Mustafa Sezgin, Jandarma uzman çavuş Mehmet Polat’ın ardından, piyade kurmay binbaşı Turgay Çelik de şehit oldu. Şehitlerin ikisinin evleri Erman Sokak’ta, diğer şehidin evi de Alan Sokak’ta bulunuyor. 

Melikgazi İlçesi Esenyurt Mahallesi Muhtarı Ahmet Serpil, üç gündür peş peşe 3 şehit verdiklerini, şehitlerden 2’sinin Erman Sokak’ta, 1’inin de Alan Sokak’ta oturduğunu söyledi.

Muhtar Serpil, “Şehit komiser yardımcımız ile binbaşımızın evleri aynı sokakta karşı karşıya bulunuyor. Diğer şehidimizin ailesi ile bir süre önce mahallemizden Selçuklu Mahallesi’ne taşındı. Mahallemiz adeta Kurtuluş ve Kıbrıs savaşındaki ruhu yaşıyor. Her evden bir şehidimiz çıkıyor” diye konuştu.

Kürtçe ağıtlarla uğurlandılar

Mardin’in Nusaybin ilçesinde şehit olan Binbaşı Turgay Çelik ile Astsubay Selçuk Karabakla ile pusuya düşürülerek şehit edilen geçici köy korusu Adnan Durak da dün törenle memleketlerine uğurlandı.

fft16_mf6835682.jpeg

70’inci Mekanize Tugay Komutanlığı Selen Kışlası’nda düzenlenen törene katılan köy korucusu Adnan Durak’ın yakınları Kürtçe ağıtlar yakarak, teröre tepki gösterdi. Vali Koçak ve 7’nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, şehit yakınlarıyla konuşarak, teselli etmeye çalıştı. 

Ayakta durmakta zorluk çeken Durak’ın annesi ve anneannesi de saygı duruşunda bulunmak istemesi üzerine kadın askerler tarafından zor ikna edildi.

Okunan duanın ardından şehit Binbaşı Turgay Çelik’in naaşı Kayseri’ye, şehit Astsubay Selçuk Karabakla’nın naaşı Nevşehir’e, şehit Köy Korucusu Adnan Durak’ın naaşı ise Nusaybin İlçesi’ne uğurlandı.