Son nefesinde katili söyledi

Son nefesinde katili söyledi

Konya'da bir adam eşiyle birlikte kaçan eniştesini öldürdü.

Konya'nın Kulu İlçesi'nde geçen pazar günü 1 yıl önce evi terk eden eşi 28 yaşındaki 2 çocuğun annesi Medine Özkan'ı tabancayla başına iki el ateş ederek, birlikte yaşadığı 32 yaşındaki Mehmet Boztoprak'ı da vücudunun 30 yerinden bıçakla öldüren 32 yaşındaki Nihat Özkan, saklandığı Eskişehir'deki bir akrabalarının çiftliğinde olay günü yanında bulunan İsmail Yaman ile birlikte gözaltına alındı. Özkan'ın polise verdiği ilk ifadesinde, "Eşim, kız kardeşimin eşiyle 1 yıl önce evi terk edip kaçtı. İzlerini bulmak için il il aradım. Adreslerini tespit edip eve geldim. Namusu temizledim. Üzerimden büyük bir yük kalktı. Şu an rahatım."dediği öğrendi.

Kars Sarıkamış'ta oturan kahvehane işleten Nihat Özkan ile evli olan Medine Özkan, iddiaya göre yaklaşık 1 yıl önce evi terk edip, ortadan kayboldu. 15 gün boyunca Medine Özkan'ın izine rastlanılmaması üzerine kendi ailesi, polise kızlarının kaybolduğunu dair müracaatta bulundu. Bu sırada Nihat Özkan, kaybolan eşinin kendi kız kardeşinin kocası 2 çocuk babası Mehmet Boztoprak ile kaçtığını belirledi.

İL İL İZLERİNİ ARADI

Bunun üzerine Özkan, eşi Medine Özkan ve eniştesi Mehmet Boztoprak'ın izini bulmak için il il aramaya başladı. Daha sonra bir arkadaşı vasıtasıyla eşi ve eniştesinin Konya'nın Kulu İlçesi'nde Cumhuriyet Mahallesi Sürmeli Sokak'ta bir ev kiraladıklarını saptadı.

Medine Özkan ise, çevresine evli olduklarını ve adını 'Çiçek' olarak tanıtıp bir mobilya mağazasında, Mehmet Boztoprak'ta inşaatlarda işçi olarak çalışmaya başladı.

Eşi ve eniştesinin adresini belirleyen Nihat Özkan da, kahvehanede yanında çalışan İsmail Yaman ile birlikte geçen pazar günü siyah bir ciple Kulu'ya geldi.

TABANCA TUTUKLUK YAPINCA BIÇAKLA SALDIRDI

Evin kapısını kırıp içeri giren Nihat Özkan, önce eşinin başına tabancayla iki el ateş etti, ardından namluyu Boztoprak’a doğrulttu. Tabanca tutukluk yapınca, tabancanın kabzasıyla başına vurdu. Bu sırada Boztoprak, odanın birine girip kapıyı kilitledi. Kapıyı kırıp içeri giren Özkan, bu defa Boztoprak'a bıçakla saldırdı. Kanlar içinde kalan Boztoprak, Özkan'ın elinden kurtulup başka odaya kaçtı. Peşinden koşan Özkan, Boztoprak'ı yakalayıp bıçağı defalarca sapladı. İkisinin de öldüğünü sanan Özkan, evin dışında gözcülük yapan İsmail Yaman ile birlikte araçlarına binip kaçtı.

SON NEFESİNDE KATİLİNİN İSMİNİ SÖYLEDİ

Kanlar içinde yere yığılan Medine Özkan, olay yerinde yaşamını yitirirken, vücudunun 30 yerinden bıçaklanan Mehmet Boztoprak'ta evden çıkıp çevresinden yardım istedi. Son nefesinde katilinin ismini söyleyen Boztoprak, kaldırıldığı Kulu Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

Olayın ardından çalışma başlatan polis, kentteki Mobesse ve güvenlik kamera kayıtlarını inceleme altına aldı. Ardından aracın en son Ankara karayolunda görüldüğü saptandı.

YURT DIŞINA KAÇMAK İSTERKEN YAKALANDI

Bunun üzerine polis Özkan'ın, yakın bölgelerde akrabalarının olup olmadığını araştırdı. Eskişehir'de bir akrabasının olduğunu ve Özkan'ın buraya gidebilme ihtimali üzerinde duran Konya Cinayet Büro Amirliği, özel ekiple Eskişehir'e gitti.

Yurt dışına kaçma hazırlığında olan Özkan Eskişehir'de saklandığı bir akrabasının çiftliğinde dün akşam saatlerinde Yaman ile birlikte gözaltına alındı.

‘NAMUSUMU TEMİZLEDİM, ÜZERİMDEN BÜYÜK BİR YÜK KALKTI’

Sorgulanmak için Kulu Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Özkan'ın polise verdiği ilk ifadesinde, "Eşim, kız kardeşimin eşiyle 1 yıl önce evi terk edip kaçtı. İzlerini bulmak için il il aradım. Adreslerini tespit edip eve geldim. Namusu temizledim. Üzerimden büyük bir yük kalktı. Şu an rahatım."dediği öğrendi. İkisinin de öldüğünü sanıp evden ayrıldığını belirten Özkan,"Mehmet Boztoprak'ı o kadar bıçakladım, öldü diye bırakıp ayrılmıştım. Yaralı olarak kurtulduğunu ve sonradan öldüğünü de gazetelerde okudum."dedi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.