AB DESTEKLİ GELİŞİM SEMİNERİ -ARİF MOLU TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ GELİŞİM SEMİNERİ DÜZENLENDİ

AB DESTEKLİ GELİŞİM SEMİNERİ     -ARİF MOLU TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ      GELİŞİM SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Arif Molu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesince, "Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Bakım ve Kalibrasyon Uygulamaları Eğitim Programı" projesi kapsamında gelişim semineri düzenlendi.

Arif Molu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesince, "Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Bakım ve Kalibrasyon Uygulamaları Eğitim Programı" projesi kapsamında gelişim semineri düzenlendi.

Nüzhet Otel'de düzenlenen seminere, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Ayhan Bekar konuşmacı olarak katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Erciyes Üniversitesi ve Kayseri Ticaret Odası temsilcileri ile çok sayıda öğretmen, kursiyer ve öğrencinin dinleyici olarak katıldığı seminerde sanayide kalifiye eleman açığının hiç bitmediği vurgulandı.

Kalifiye bir teknik elemanın her ortamda iş bulabileceğini, kendilerini mesleki anlamda donanımlı hale getirmelerinin çok önemli olacağını kaydeden Ayhan Bekar, özellikle kriz sonrası ekonominin hızla düzeldiğini, krizden önceki ekonomik rakamların yakalandığını, işletmelerin bu aşamadan sonra daha yoğun şekilde yatırıma yöneldiğini ve bu sayede istihdam alanları oluşturacağını söyledi.

Okul olarak daha önce de AB fonlarından faydalandıklarını ve proje ile okullarına bir Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Laboratuvarı kazandırdıklarını ifade eden Okul Müdürü Süleyman Çalışkan ise şunları söyledi:

"Sektörel destek sağlayacak bu laboratuvar, okulun Biyomedikal Cihaz Teknolojileri alanından mezun olacak öğrencilerin mesleki anlamda daha donanımlı olarak yetişmelerine katkı sağlayıp, öğrencilerimizin iş piyasasında rekabet güçlerini artıracaktır. İlimizde orta öğretim seviyesinde Biyomedikal Cihaz eğitimi veren tek okul bizimki... Bu, okulumuz ve öğrencilerimiz için büyük bir avantaj. Proje ile öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz."

Proje faaliyetlerinin 12 ay süreceği ve Mayıs 2011 tarihinde tamamlanmasının planlandığı bildirildi.