ABD'nin savaş uçakları peş peşe Türkiye'ye iniyor !

ABD'nin savaş uçakları peş peşe Türkiye'ye iniyor !

Türkiye’nin üslerini açmasının ardından ABD’nin İtalya’da bulunan 480. Filo’ya bağlı 31. Savaşçı Kanadı’nın ilk kolu dün İncirlik’e indi.

IŞİD’e karşı yapılacak operasyonlara katılmak üzere Adana’daki İncirlik Üssü’nde konuşlanacak ABD 480’inci Filo’ya bağlı ilk kol olan 6 F-16 savaş uçağı dün üsse intikal etti. 

 

Türkiye’nin IŞİD’le mücadelede üslerini açmasının ardından İncirlik’te dün hareketli saatler yaşandı. ABD ile varılan mutabakat sonucu, IŞİD’e karşı operasyonlarda görev alacak savaş uçaklarından önce bu uçaklara yer hizmeti verecek olan 300 personel İncirlik’e geldi. İtalya’nın Aviano Üssü’nden kalkan F-16’lar da art arda Adana’daki üsse inmeye başladı. Amerikan Hava Kuvvetleri’nin İtalya’da bulunan Aviano Hava Üssü’ndeki 480. Filo’ya bağlı 31. Savaşçı Kanadı’nın ilk kolu saat 16:00 sıralarında üsse indi. Uçaklardan 6’sı F-16 savaş uçağı, biri C-5 ve diğeri de KC-135 tipi askeri uçak.
 
Hepsi haftaya gelecek
 
480. Filo’ya bağlı uçaklarının tümünün önümüzdeki hafta İncirlik’e konuşlanması tamamlanacak. 31. Savaşçı Kanadı, NATO’ya bağlı Aviano Üssü’nde konuşlu. Bu birlik, Alpler bölgesinin güneyini korumakla görevli. ABD Savunma Bakanlığı da gelişmeyi yazılı açıklamayla duyurdu. Pentagon’un açıklamasında uçaklar için, “Türkiye’nin DAEŞ’e karşı mücadele operasyonlarına ev sahipliği yapması kararını takiben üsse intikal etti” denildi. Açıklamada, “ABD ve Türkiye, 60’dan fazla ulusun katıldığı koalisyonun üyeleri olarak, bölgede barış ve istikrar arayışlarında DAEŞ’e karşı mücadeleye yönelik taahhütte bulundular” denildi.