Açtıkları Lokanta İçin Guinness'e Başvurdular

Açtıkları Lokanta İçin Guinness'e Başvurdular

TSK'dan emekli olan 4 asker, bir iş adamıyla ortak kurdukları 6 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip lokantanın Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesi için başvuruda bulundu- Emekli Kıdemli Albay Tahta: - "Türkiye'nin ve dünyanın en büyük kapalı alanına s

İSTANBUL (AA) - ADEM DEMİR - Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) emekli olan 4 asker, bir iş adamıyla ortak kurdukları ve "en büyük kapalı alana sahip" olduğunu iddia ettikleri lokantayı tescil ettirmek Guinness'e başvurdu.

Başakşehir'de hizmet veren ve henüz resmi açılışı yapılmayan işletme, aynı anda 3 bin 500 kişinin yemek yiyebileceği kapasiteye sahip. 6 bin 500 metrekarelik kapalı ve 2 bin 500 metrekare de açık alana sahip otantik mekanda, sigara içmeyen 150 kişi istihdam ediliyor.

İşletmenin ortaklarından Erdal Tahta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 Şubat döneminde TSK'dan ilişiği kesildikten sonra değişik işlerde çalıştığını söyledi.

Yüksek Askeri Şuranın (YAŞ) 2011'deki kararıyla atılanlara itibarlarının iade edildiğini ve 2015'te kıdemli albay rütbesiyle emekli olduğunu belirten Tahta, "Benim gibi TSK'dan ilişiği kesilen üç arkadaşım ve Malatyalı bir girişimciyle bir işletme açmaya karar verdik. Üç ortağım, şu anda sivil hayatta pilot olarak görev yapıyorlar. Dünyanın birçok yerine uçuş yapıyor ve bizim görmediklerimizi görüyorlar. Onların ve işletmeci ortağımızın tecrübelerinden istifade ederek bir yıllık planlamanın ardından Türkiye'de değil, dünyada bile olmayan bir işletme açtık." dedi.

Tahta, Başakşehir'de açtıkları lokantanın "Türkiye'nin ve dünyanın en büyük lokantası" olduğunu ileri sürdü. Lokantanın bu özelliğini tescil ettirmek için Guinness'e başvurduklarını ifade eden Tahta, şöyle konuştu:

"Henüz resmi açılışımızı bile gerçekleştirmedik. Bu özelliği tescil ettirdikten sonra açılışımızı yapacağız. Türkiye'nin ve dünyanın en büyük kapalı alanına sahip lokantasını açtık. Bu özelliğimizi tescil ettirmek için Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurduk. Burası dünyanın en büyük lokantasıdır iddiasındayız. Zira işletmemiz, 6 bin 500 metrekarelik kapalı, 2 bin 500 metrekare de açık alana sahip. Mekanımızın girişi 3 bin 500 metrekaredir. Aynı anda bin kişi burada yemek yiyebilir. Üst katlarımız da aynı kapasiteye sahip. Yani aynı anda burada 3 bin 500 kişiye yemek hizmeti verilebilir."

- Sigara içmeyen 150 kişi istihdam ediliyor

Tahta, lokantalarında sigara içmeyen 150 kişiye istihdam sağladıklarını aktardı.

İşletmenin dört yanının ahşaptan dekore edildiğini, masa ve sandalye tahtalarının özel olarak Güney Afrika'dan getirilen ağaçlardan yapıldığını aktaran Tahta, "Lokantada kullanılan bütün ahşap ürünleri, atölye kurarak kendi ustalarımıza ve işçilerimize yaptırdık. Lokantada ayrıca Anadolu'dan getirdiğimiz değişik objelerini kullanmaya çalıştık. Otantik bir mekan oldu. İnsanlar buraya geldiklerinde yapısından ötürü bir sıcaklık hissediyorlar. Biz de insanlara evlerindeki rahatlığı hissettirmek için özellikle ahşabı tercih ettik." diye konuştu.

Erdal Tahta, işletmedeki havuzda 3 bin Japon balığı bulunduğunu, balıkların mekana ayrı bir renk kattığını dile getirdi.

İşletmedeki localarda ailelerin yemeklerini kendilerinin pişirebildiklerini belirten Tahta, kahvaltı hizmetleri de bulunduğunu kaydetti.