Afrin harekatında son durum ! İşte yeni harita...

Güncelleme:

TSK, Afrin harekatında etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1780'e yükselidiğini açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Afrin'de terör örgütlerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı 33. gününde devam ediyor.

Fırtına obüsleri, tank ve ÇNRA tarafından Afrin kırsalındaki PKK/PYD hedefleri vurulmaya devam ediyor. Aralıklarla devam eden bombardımanda patlama sesleri Kilis kent merkezinden dahi duyuluyor.

1780 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, operasyonlar sonucu 65 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü üyesi daha etkisiz hale getirildi.

Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1780 oldu.

HAREKATTA TARİHİ BAŞARI

Zeytin Dalı Harekâtı’nda dün kuzeydeki son köylerin terör örgütünden temizlenmesiyle birlikte doğu ve kuzey hattı birleşti. Böylece Kilis sınır hattı terör örgütlerinden tamamen arındırılmış oldu, Güneybatı cephesinde de Cinderesi kuşatma altında...

ÖSO güçleri Cinderes kent merkezini gören tepeleri aldıklarını duyurdu. Böyle güneyde hilal kuşatması ucunun TSK'nın gözlem noktaları kurduğu İdlib bölgesine doğru genişlemesi dikkat çekti.

Afrin harekatında son durum ! İşte yeni harita... - Resim : 1

15 SAATTE 15 KÖY
Sabah'ın haberine göre dün 15 saatte 15 köy terör örgütünden temizlendi.

Böylece Azez'deki Burseya Dağı'ndan başlayıp, oradan kuzeydeki Bülbül kasabası ve Şengal köyüne kadar uzanan 45 kilometrelik kesintisiz bir hattın kontrolü sağlanmış oldu. İki cephenin birleşmesinin ardından beraber hareket edecek gruplar, Afrin yürüyüşünü hızlandıracak.

HEDEFTE RACU BÖLGESİ VAR

TSK öncülüğündeki ÖSO mensuplarının batı cephesinin kalbi olarak adlandırılan Racu kasabasına girmesi artık an meselesi.

CİNDERESİ KUŞATILDI

Afrin'in güneybatısında bulunan Cinderesi beldesinde ise güneyden ve batıdan ilerleyen birlikler kuşatmayı büyük ölçüde tamamladı.

İlerleyen günlerde Celeme köyünün de alınmasıyla birlikte Cinderesi'nde bulunan teröristler büyük bir kuşatmanın ortasında kalacak.

MENBİÇ SINIRINDA DA ELLER TETİKTE
TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin'e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile olası operasyon yapılacak merkezler arasında gösterilen, omurgasını terör örgütü PYD'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SGD) denetimindeki Menbiç sınırında da hareketlilik yaşanıyor. Menbiç ile sınır komşusu olan Cerablus'ta operasyon için teyakkuz durumunda olan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, oluşturdukları cephelerde böyle görüntülendi.

Afrin harekatında son durum ! İşte yeni harita... - Resim : 2

Seçiniz...