AK Parti'den SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek zam sinyali

AK Parti'den SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek zam sinyali
Güncelleme:

İşçi ve Bağ-kur emeklilerinin merakla beklediği ek zam konusu, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'e soruldu. Güler, çalışmaların devam ettiğini belirterek, önümüzdeki hafta yapılacak Kabine toplantısını işaret etti.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emekliye ek zam ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Güler, emekli zammı üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirterek; etki analizleri ve bütçe imkanlarıyla oransal manada artış değerlendirmesinin Kabine'de önümüzdeki hafta değerlendirileceğini söyledi.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİSİNİN BEKLEDİĞİ AÇIKLAMA GELDİ

Söz konusu gelişmeler sonrasında gözler hükümetten ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelecek açıklamalara çevrilmişti. SSK ve Bağ-Kur emeklisinin beklediği açıklama AK Parti'den geldi.

"AYLIKLAR İYİLEŞTİRİLECEK"

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşlarıyla ilgili olarak "Aylıklar oransal artışla iyileştirilecek" dedi.

GÖZLER TBMM'YE ÇEVRİLDİ

Güler açıklamasının devamında "Kısa çalışma ödeneği ve çalışma hayatına ilişkin 7-8 maddelik bir düzenlenme üzerine çalışıyor. Ocak ayının üçüncü haftası TBMM gündemine gelecek" diye konuştu.

"ÇALIŞMALAR BAŞLAMIŞ"

Fatih Portakal "Çalışmalar başlamış. 16 Ocak'a kadar biliyorsunuz zaten meclis kapalı. 16 Ocak'a kadar işte çalışmalar yapılıyor, o çalışmalar da Erdoğan'ın önüne sunulacak. İki senaryo varmış 10 bin TL'nin üzerine çıkarılma en düşük emekli maaşının. Tabii bu seyyanen bir zam demek, bu da bir yasa gerektiriyor, meclisten çıkacak." demişti.

Etiketler ssk emekli bağkur