Alperenler Türkmenlerle birlikte savaşmak için Suriye'ye gidiyor !

Alperenler Türkmenlerle birlikte savaşmak için Suriye'ye gidiyor !

Bayırbucak Türkmenlerinin durumu endişe yaratıyor. BBP'ye yakınlığı ile bilinen Alperen Ocakları Türkmenler için Suriye'ye giriyor.

Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri'nden haftasonunda gelen haberler Türkiye'de endişe yarattı. Türmen Dağı'nın Rusya bombardımanı sonrasında düştüğü haberleri gelmişti. Sınıra doğru da büyük bir Türkmen göç dalgası başladığı söyleniyordu. Peki Türkmenler'in son durumu ne? Suriye'de neler yaşanıyor?

Suriye'de rejim güçleriyle Türkmen birlikler arasında devam eden çatışmalar, Gimam köyü ve Kızıldağ Tepesi çevresinde yoğun şekilde sürüyor. 

Bölgeden gelen son haberlere göre, rejim güçleri, Türkmen köylerine yönelik birkaç noktadan başlattığı hava destekli saldırılarına bugün de devam ediyor. Yerel kaynaklar, çatışmaların, sabahın erken saatlerden itibaren bölgede stratejik öneme sahip güneydeki Gimam köyü ve Burcu'l Kasab ile kuzeydeki Kızıldağ noktalarında yoğun şekilde sürdüğünü belirtti. Savaş uçaklarının da Gimam köyü ve çevresini vurduğu kaydedildi.

1-376.jpeg

TÜRKMEN DAĞI DÜŞTÜ MÜ?

Haftasonunda Türkmen Dağı'nın düştüğü ve Türkmen komutanın öldürüldüğü haberleri gelmişti. Türkmen Dağı'ndaki son durum hakkında yeni bilgiler geldi.

Türkmen Dağı'daki bazı stratejik noktaların Esad'ın eline geçtiği doğrulandı. Bölgede kriz durumunun oluştuğu ancak ''Türkmen Dağı'nın düştüğü'' haberlerinin gerçeği yansıtmadığı bildirildi. 

1-20151123143912.jpg

ALPERENLER 'TURAN TİMİ' YOLLUYOR

Türkmenler'in Esad'ın katliamına maruz kalması üzerine Alperen Ocakları harekete geçti. İstanbul Alperen Ocakları 250 kişilik 'öncü bir birliği Suriye'ye' yollayacaklarını duyurdular. Sivas Alperen Ocakları bu kapsamda 30 kişilik 'Turan Timi' ile bu birliğe destek vereceklerini duyurdu.

TÜRKMENLER NAMUS MESELESİ

Sivas Alperen Ocakları İl Başkanı Bilal  Yıldırım, "Türkmen meselesini bir namus meselesi olarak biliyoruz. 'Biz namaza durduğumuz zaman sırtımızı Türkiye'ye, yüzümüzü Kabe'ye dönüyoruz' diyerek Türk milletine bağlılığını ifade eden Türk dünyasının göz bebeği Türkmen kardeşlerimiz bugün ne yazık ki acı ve zulüm içindeler. Bugün Türkmelere çevrilen namlu yarın bize de çevrilecektir. Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanlığımızın öncülüğünde yaklaşık 250 kişi öncü birlik olarak Suriye'ye gönderiliyor. Sivas Alperen Ocakları olarak 30 kişilik 'Turan Timi' ile bu birliğe destek vereceğiz. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun" dedi.

2-20151123143912.jpg

  Suriye'de Esed rejiminin, Rusya'nın da desteğiyle muhaliflerin kontrolündeki Türkmen köylerine yönelik başlattığı hava destekli saldırılar devam ediyor. Bayırbucak Türkmen bölgesindeki Nisibin, Dervişen ve Geyikli köylerindeki bir çok ev, Rus savaş uçaklarının bombardımanı sonucu harabeye döndü.

NE KADAR TÜRKMEN GELİYOR?

Bayırbucak Türkmenlerine yönelik Esad'ın Rusya destekli operasyonunun ardından göç başladı. Türkiye'ye doğru kaçan Türkmenler'den şu ana kadar 5 bin 500 kişinin Hatay'ın Yayladağı ilçesinde sınırına yakın sıfır noktadaki Yamadı kampına ulaştığı öğrenildi.

Bölgeye yönelik insani yardım çalışmalarının devam ettiğini belirten yetkililer, Başbakanlık AFAD ve Hatay Valiliği koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda acil ihtiyaçların tamamının karşılandığını kaydetti.

Çalışmalara sivil toplum kuruluşları ve Türk Kızılayı'nın yanı sıra UNICEF'in de destek verdiğini ifade eden yetkililer, bölgedeki gelişmelere bağlı olarak Türkiye'ye yönelebilecek nüfus hareketlerine karşı sınırın sıfır noktasında, kayıt kabul, sağlık, iaşe, güvenlik hizmetleriyle ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşların hazır hale getirildiği belirtti.

TÜRKİYE NE KADAR TÜRKMEN ALDI?

Bugüne kadar Başbakanlık AFAD koordinasyonunda, 20 bin Türkmenin 4 barınma merkezinde misafir edildiği belirtildi.

Tüm insani ihtiyaçların karşılandığı, sıfır noktasındaki insani yardımlar kapsamında da Suriye'deki sivil halka bugüne kadar toplamda 1 milyar 136 milyon 383 bin 787 lira değerinde, 18 bin 695 araç insani yardım gönderildiği kaydedildi.