Avusturya'da Çiftçi Eylemi

Avusturya'da Çiftçi Eylemi

Viyana'da süt üreticileri, süt fiyatlarının artırılması için eylem yaptı

VİYANA (AA) - Avusturya'nın başkenti Viyana'da süt üreticileri, süt fiyatlarının artırılması için eylem düzenledi.

Çiftçiler, traktör, römork ve süt tankerlerinden oluşan yaklaşık 30 araçla Avrupa Birliği binası önünde toplantı. Burada yere süt tozu döken çiftçiler, "Politikacılar, sabrımız taştı", "Adil süt fiyatı istiyoruz", "Küçük çiftçiyi öldüren serbest piyasayı durdurun" ve "Mevcut tarım politikası koktu" yazılı pankartlar açtı.

Daha sonra traktörlerle süt fiyatlarını belirleyen Raiffeisen Bankası'na geçen çiftçiler, burada saman balyalarından havuz yaptı. Havuzu sütle dolduran çiftçiler, bankanın önüne küçük varillerle süt bıraktı.

Burada yapılan basın açıklamasında süt üreticileri, yetkililerden sütün fiyatlarının artırılmasını istedi. Mevcut süt fiyatı politikasının çiftçilerin sonunu getirdiğini belirten üreticiler, nisan ayından sonra taleplerinin yerine getirilmemesi halinde süt arzını azaltacaklarını ifade ettiler.

Salzburglu çiftçi Josef Tietenbacher, süt fiyatlarının artırılmasını talep ettiklerini belirterek siyasetçilerden sadaka değil fiyatların çiftçiler lehine kontrol edilmesini istediklerini söyledi.

Çiftçiler, eylemin sonunda havuzdaki sütü caddeye boşalttı.

Süt üreticileri, litresi 27 cent olan süt fiyatının en az 47 cent olmasını istiyor.