AYM ve Danıştay'dan flaş açıklama !

AYM ve Danıştay'dan flaş açıklama !

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı ve Danıştay'dan Başkanlığı'ndan darbe girişimiyle ilgili açıklama geldi.

Anayasa Mahkemesi Başkanlığınca, Anayasal düzene karşı  her türlü demokrasi dışı girişiminin reddedildiği ve demokratik hukuk devletinin  yanında olunduğu açıklaması yapıldı.

Anayasa Mahkemesi internet sitesinde yer alan duyuruda, "Anayasal  düzene karşı her türlü demokrasi dışı girişimi reddediyor ve demokratik hukuk  devletinin yanında olduğumuzun aziz milletimizce bilinmesini istiyoruz." denildi.

DANIŞTAY BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Danıştay Başkanlığınca, İstanbul ve Ankara'da FETÖ'nün  darbe girişimine ilişkin, "Gün, birliğimiz, bütünlüğümüz ve güçlü geleceğimiz  için kenetlenme günüdür. Ülkesine ve milletine ihanet içinde olan bu hainlerin en  kısa sürede adalet karşısında hesap verecekleri bilinmelidir." ifadesi  kullanıldı.

Danıştay Başkanlığı tarafından resmi internet üzerinden yapılan  açıklamada, "Bir grup hain tarafından, milli irademizi, demokrasimizi ve  ülkemizin birliğini hedef alan bu alçak kalkışmanın, aziz milletimizin devletine,  demokrasisine ve sahip olduğu değerlerine sarsılmaz bir iradeyle bağlılığı  karşısında hak ettiği cevabı en etkili şekilde alacağından ve bu hainlerin  emellerine hiçbir zaman ulaşamayacağından asla kuşkumuz yoktur." denildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hukukun üstünlüğü, demokratik düzenin korunması, huzur ve güvenin  sağlanması hususunda halkımızın gösterdiği hassasiyet ve kararlı irade her türlü  takdirin üstündedir.Gün, birliğimiz, bütünlüğümüz ve güçlü geleceğimiz için  kenetlenme günüdür. Ülkesine ve milletine ihanet içinde olan bu hainlerin en kısa  sürede adalet karşısında hesap verecekleri bilinmelidir."