Babalar Günü'nün en popüler hediyesi

Babalar Günü'nün en popüler hediyesi

Araştırmalara göre her 100 kişiden 60’ı babasına giysi hediye ediyor...

25–45 yaş aralığındaki kişilerin Babalar Günü ile ilgili görüşlerini almak üzere yapılan araştırmaya göre, en sık alınan Babalar Günü hediyesi giysi olurken, birlikte yapmaktan en keyif alınan aktivitelerin başında sohbet etmek geliyor. Araştırmaya katılan 4 kişiden biri birlikte olmanın kendilerine yettiğini ifade ediyor.

Hayatımızın en değerli idollerinden babalarımız, hiç kuşkusuz en önemli güç kaynağımız, destekçimiz… Tarihte ilk kez 1910 yılında Washington’un Spokane şehrinde kutlanmaya başlanan 1966 yılından bu yana ise düzenli kutlanan Babalar Günü’nde aldığımız hediyelerle onlara sevgimizi, şükranlarımızı sunarız.

Aksigorta’nın Babalar Günü için Yöntem Araştırma şirketine yaptırdığı CATI (Bilgisayar Destekli Telefon Anketi) yöntemli araştırma da bu özel günle ilgili bize ipuçları veriyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Tekirdağ, Bursa, Adana, Kayseri, Samsun, Trabzon, Erzurum, Malatya ve Diyarbakır olmak üzere Türkiye genelinde 12 ilde, kotalı örneklem yöntemi ile Şubat-Mart döneminde 639 kişi üzerinde yapılan araştırmada babası ile aynı ilde yaşayanların oranının yüzde 54 olduğu görülüyor. Yüzde 31’lik bir kesim ise babalarından ayrı yaşıyor. Babası hayatta olmayanların oranı ise yüzde 15…

Babayla sohbet baldan tatlı…

Araştırmada “Babanızla yapmaktan en çok keyif aldığınız şey nedir?” sorusunun yanıtında ise yüzde 58 ile sohbet etmek birinci sırada yer alırken, araştırmaya katılan 4 kişiden biri (yüzde 23) ise birlikte olmanın yettiğini ifade ediyor. Yemek yemek (yüzde 14), gezmek (yüzde 10), TV izlemek (yüzde 5) baba ile yapmaktan hoşlanılan diğer aktivitelerden. Babası ile alışveriş yapmaktan hoşlananların oranı ise sadece yüzde 4…

Araştırmaya katılanların yarısından fazlası (yüzde 57) babasını iki haftada bir ya da daha sık ziyaret ederken bu sayı aynı ilde yaşayanlarda ayda 12 defaya kadar çıkıyor. Ayrı illerde ise üç ayda ikiye düştüğü görülüyor. Babasını her gün ziyaret edenlerin oranı ise sadece yüzde 17.

Babamıza en çok ne alıyoruz?

Katılımcıların yüzde 13’ü babasına bu özel gün için bir hediye almazken bu oranın da cinsiyete göre önemli bir farklılık gösterdiği ortaya çıkıyor. Kadınların sadece yüzde 7’si herhangi bir hediye almazken, erkeklerde bu oranın yüzde 20’ye çıktığı göze çarpıyor. Babalara en çok alınan hediye yüzde 60 oranla giysi olurken, çiçek, pasta, dışarıda yemek, mutfak eşyası, teknolojik alet ise diğer hediye alternatifleri.

Leyditurk.com