Balıkesir'de 4.6 büyüklüğünde deprem ! Birçok ilde hissedildi

Balıkesir'de 4.6 büyüklüğünde deprem ! Birçok ilde hissedildi
Güncelleme:

AFAD verilerine göre, Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde saat 23:14'te 4.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.0 olarak açıkladı. Deprem İzmir, İstanbul, Manisa, Tekirdağ ve Bursa'da da hissedildi.

Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 23.14'de, Altıeylül'de 4,6 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.

Depremin yaklaşık 7 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

4,0 VE 4,3 BÜYÜKLÜĞÜNDE ARTÇI SARSINTI

Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde 23.14'te meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depremin ardından, 4,3 ve 4 büyüklüğünde iki ayrı artçı sarsıntı kaydedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 23.46'da üçüncü kez sarsılan Altıeylül'de 4 büyüklüğünde deprem oldu.

Depremin yaklaşık 14 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Altıeylül'de saat 23.14'te 4,6, 23.24'te de 4,3 büyüklüğünde deprem kaydedilmişti.

İSTANBUL VE İZMİR'DE DE HİSSEDİLDİ

Depremlerin İstanbul, İzmir, Bursa, Tekirdağ, Çanakkale ve çevre illerden de hissedildiği öğrenildi.

BAKAN ERSOY: CAN VE MAL KAYBI YOK

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Balıkesir Valisi ile görüştüğünü aktararak, depremden kaynaklı şu an itibarıyla can ve mal kaybının olmadığını ve bu yönde bir beklentinin de bulunmadığını söyledı.

KANDİLLİ RASATHANESİ: 5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Kandilli Rasathanesi Balikesir'in Altieylül ilçesinde saat 23:14'te meydana gelen depremin büyüklüğünü 5.0 olarak açıkladı. 

BALIKESİR VALİSİ YAZICI'DAN AÇIKLAMA

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, 23.14'te meydana gelen 6 Eylül merkezli depremde herhangi bir hasar bildirimi olmadığını belirterek, "Hastaneye başvuran vatandaşımız da yok. Ekiplerimiz depremin merkezi konumundaki Akçaköy'de. Orada da herhangi bir hasar bildirimi yok" dedi.

Vali Yazıcı, depremle ilgili yaptığı açıklamada, "6 Eylül merkezli oldu deprem. Şu ana kadar 112, AFAD, itfaiye, 155 ve 156'ya herhangi bir bildirim yapılmadı. Vatandaşlarımız tarafından mağdur olduklarına dair bildirim olmadı Kriz merkezindeyiz. Merkezde olduğu için bazı vatandaşlarımız doğal olarak sokakta. Herhangi bir hasar bildirimi yok. Hastaneye başvuran vatandaşımız da yok. Depremin merkezi konumundaki Akçaköy mahallesinde jandarma ve itfaiye ekiplerimiz bulunuyor. Orada da herhangi bir hasar bildirimi yok" diye konuştu.

"20'YE YAKIN VATANDAŞ DEPREM KORKUSUYLA HASTANELERE BAŞVURDU"

Balıkesir Valiliği 4,6 büyüklüğündeki depremin ardından kentte herhangi bir olumsuzluk bulunmadığı, tüm ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, ilk belirlemelere göre herhangi bir yıkım ve hasarın söz konusu olmadığı vurgulanan açıklamada, tüm ekiplerimiz şu anda depremin meydana geldiği merkez üssünde incelemelerine devam ettiği kaydedildi.

Balıkesir'de 20'ye yakın vatandaşın deprem korkusuyla hastaneye başvurduğunun dile getirildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Merkez ve diğer ilçelerimizde deprem nedeniyle hastanelere herhangi bir başvuru olmamıştır. Deprem nedeniyle şu an için hastanelerimizde herhangi bir vatandaşımız mevcut değildir. Deprem sonucu ilimiz dahilinde herhangi bir olumsuzluk bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Tüm ekiplerimizle çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın sosyal medyada, özellikle WhatsApp gruplarında dolaşan asılsız bilgilere itibar etmemeleri, doğru bilgi için resmi kaynakları takip etmeleri rica olunur. Tüm hemşehrilerimize tekrar geçmiş olsun dileriz."

70 SARSINTI KAYDEDİLDİ
Balıkesir merkez ve ilçelerinde ise bu depremlerle birlikte sabah saatlerine kadar 70 artçı sarsıntı yaşandı.

TWİTTER'DA 'TREND TOPİC' OLDU...

Depremin meydana gelmesinin ardından birçok Twitter kullanıcısı #deprem hashtag'i ile tweet attı. Kısa sürede Twitter'da 'Trend Topic' oldu...

Sosyal medyada birçok kullanıcı sarsıntıyı böyle hissetti;

- Yorgunluktan sallanıyorum sandım, deprem olmuş, geçmiş olsun.

- Ayvalık sıkı sallandı. 

- Balıkesir’de 5.0 şiddetinde bir deprem olmuş. Herkese geçmiş olsun. Rabbim bir daha yaşatmasın

- Hisseden herkese geçmiş olsun. Allah bu ülkeye bir daha deprem felaketi yaşatmasın...

- Bu sene ne kadar çok deprem oldu ya Allah'ım sen koru

- Manisa da deprem olmuş bursa İstanbul hissetmiş yoktur inşallah bir zarar, Rabbim beterinden korusun

AA & İHA & DHA