Bdp Diyarbakır Milletvekili Altan Tan:

Bdp Diyarbakır Milletvekili Altan Tan:

Şırnak’ın Cizre ilçesinde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar’ın kardeşi Ramazan Dindar’ın taziyesine katılan BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, “Dindar’ın kardeşine yapılan saldırı bana ve benim ka

– Şırnak’ın Cizre ilçesinde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar’ın kardeşi Ramazan Dindar’ın taziyesine katılan BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, “Dindar’ın kardeşine yapılan saldırı bana ve benim kardeşime yapılan bir saldırı gibidir” dedi.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, 18 Ağustos günü Cizre’de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar’ın kardeşi Ramazan Dindar’ın Ulu Camii’deki taziyesine katıldı. Tan, Ramazan Dindar için dualar okuyup yakınlarına da başsağlığı dileklerini iletti. Yaklaşık iki saat taziyede kalan Tan, AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar’a saldırıdan dolayı yaşadığı üzüntüyü dile getirip, başsağlığı dileklerini de yineledikten sonra camiden ayrıldı.

Taziye çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, “Selim Dindar’ın, Emin Dindar’ın kardeşine yapılan bu saldırı aynen bana ve benim kardeşime yapılmış gibidir” dedi.

Tan açıklamasında, “Emin Dindar benim çok eski bir arkadaşım, çok sevdiğim saydığım bir arkadaşım. Ayrıca rahmetli kardeşi Selim Dindar ve yine bu müessif hadisede hayatını kaybeden Ramazan Dindar bölgemizde en sevilen, en sayılan ve hayatlarını hem İslami mücadelede hem de Kürt mücadelesinde geçirmiş olan kimselerdir. Selim Dindar’ın, Emin Dindar’ın kardeşine yapılan bu saldırı aynen bana ve benim kardeşime yapılmış gibidir. Onun için kim yapmış olursa olsun ve nerden gelirse gelsin lanetle nefretle kınıyoruz ve sağ kalan akrabalarına başta Doktor Emin Dindar olmak üzere çocuklarına, eşine hepsine cenaba Allah'tan sabri cemil niyaz ediyoruz” dedi.

Altan Tan, “Tekrardan söylüyorum Selim Dindar’ın, Emin Dindar’ın kardeşine yapılmış olan bu saldırı bu hakaret tıpkı bana ve kardeşime yapılmış gibidir aynı şekilde görüyorum. Katillerin biran önce açığa çıkmasını ve hesap vermesini diliyorum. Bu konuda bizimde üzerimize düşen ne varsa bunları yapma durumundayız ve Allah’tan tekrar sabır niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.

Tan daha sonra Cizre’den ayrıldı.

BDP DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ ALTAN TAN:

BDP DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ ALTAN TAN:

BDP DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ ALTAN TAN:

BDP DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ ALTAN TAN:

BDP DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ ALTAN TAN: