BEŞTEPE'DE KRİTİK ZİRVE ! ERDOĞAN, HAKAN FİDAN'LA GÖRÜŞTÜ

BEŞTEPE'DE KRİTİK ZİRVE  ! ERDOĞAN, HAKAN FİDAN'LA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüştü.

15 Temmuz darbe girişimini Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a bildirmediği için eleştirilerin hedefinde olan MİT Müsteşarı Hakan Fidan Saray'a çıktı. 

Darbe girişimi sonrası Erdoğan ile Fidan ilk kez ikili görüşmede bir araya geldi. Darbe girişimi sonrası Hakan Fidan, istihbarat zaafiyetine ilişkin ilk savunmasını çarşamba günkü MGK'da yapmıştı.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları görüşmenin olağan bir görüşme olduğunu kaydetti. Görüşme yaklaşık 2 saat sürdü.

Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda saat 17.55'te başlayan görüşme yaklaşık 2 saat sürdü.

ERDOĞAN TBMM ZİYARETİNDE AÇIKLAYACAK

Cumhurbaşkanlığı kaynakları görüşmenin olağan bir görüşme olduğunu kaydetti. Ancak darbe girişimiyle ortaya çıkan istihbarat zaafiyeti nedeniyle görüşmeden sürpriz sonuçlar çıkabileceği yorumları yapılıyor. Erdoğan'ın görüşmeye dair açıklamayı bu akşam TBMM'ye yapacağı ziyarette yapacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan görüşmeye dair paylaşılan fotoğrafta Hakan Fidan'ın bıyık bıraktığı görüldü.

yy-005.jpg

Ayrıntılar geliyor...

ERDOĞAN "ENİŞTEMDEN ÖĞRENDİM BU BİR İSTİHBARAT SIKINTISI" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Eniştemden duyduğum ana kadar darbeyi duymadım.MİT Müsteşarımızı aradım, ulaşamadım. Genelkurmay Başkanımızı aradım, ulaşamadım. Bu bir istihbarat sıkıntısı. Bunu MİT Müsteşarıma (Hakan Fidan) da söyledim. Bu bir silahlı darbe teşebbüsüdür, 24 saatte olacak iş değildir. Planlamasını, hesabını farklı şekilde yaptık, değerlendirmesini de yapacağız" demişti.

2305499.jpg

DHA