Bitlis Valisi Çınar Yaralı Askerleri Hastanede Ziyaret Etti

Bitlis Valisi Çınar Yaralı Askerleri Hastanede Ziyaret Etti

BİTLİS Valisi Ahmet Çınar, Hizan İlçesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan 2 asker ve 1 köy korucusunu...

BİTLİS Valisi Ahmet Çınar, Hizan İlçesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan 2 asker ve 1 köy korucusunu hastanede ziyaret ederek, sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Vali Çınar yarılıların sağlık durumlarını iyi olduğunu belirtirken, baharla birlikte eylem hazırlığı içerisine giren PKK'lı teröristlerle mücadeleyi, vatandaşın da desteğini alarak sürdürdüklerini söyledi.

Bitlis'in Hizan İlçesi Nazar bölgesi Mensur Tepesi kırsalında, arazi arama tarama faaliyeti yürüten Tatvan 10'uncu Komando Tugay Komutanlığı, Hizan İlçe Jandarma Komutanlığı birlikleri ve geçici köy korucuları ile bir grup PKK'lı terörist arasında dün çatışma çıktı. Çatışmada Korucubaşı Ahmet Çelik ve 4 asker yaralandı. Yaralılar olay yerinden helikopterle Tatvan Devlet Hastanesi'ne sevk edilirken, 2 asker yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Hastanede kalan ve halen tedavileri süren 2 asker ve korucubaşı Ahmet Çelik'i bugün Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Bitlis İl Jandarma Komutanı Mustafa Gezer, Bitlis İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ve kurum amirleri ziyaret etti. Vali Çınar, yaralıların sağlık durumu hakkında Hastane Başhekimi Yaşar Akay'dan da bilgi aldı. Ziyarette yaralı asker ve koruculara geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Çınar, bir süre sohbet ettikten sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bahar ayları ile birlikte terörist grupların yeniden alana çıkmaya çalıştıklarını anlatan Vali Çınar, vatandaşların desteği ile operasyonların yapıldığını vurguladı.

KURŞUN TÜFEĞİN NAMLUSUNA DEĞMİŞ

Dün çıkan çatışmada 41 yaşındaki Korucubaşı Ahmet Çelik'in mucize bir şekilde ölümden kurtulduğu da belirtildi. Teröristlerle girdiği çatışmada atılan kurşunlardan birinin korucubaşı Çelik'in silahının üst namlusuna isabet ederek sektiği, Çelik'in bu sayede ölümden döndüğü belirtildi.

FOTOĞRAFLI