Boyoz'u da Yunanistan'a kaptırdık

Boyoz'u da Yunanistan'a kaptırdık

İzmir'in Boyoz'unu Dünya'ya Yunanistan tanıtacak...

İzmir denince akla gelen şeylerin başında boyoz yer alır. Yerel bir lezzet olarak yolu İzmir'den geçen herkesin en az bir kez tattığı boyozu, Türkiye şimdi de Avrupalılara tanıtacak. Ancak bu tanıtım ve pazarlama hamlesini biz değil kapı komşumuz Yunanistan yapacak...

Türk ve Yunanlı işadamlarının oybirliği ile Türkiye temsilcisi olarak Musa Turan'ı seçen Yunan-Türk Ticaret Odası tarafından Selanik’te gerçekleştirilen Selanik İş Forumu’nda pek çok işbirliği anlaşması imzalandı. Bunlardan birisi de İzmir’in ünlü BOYOZ’u ile ilgili... Başta AB olmak üzere dünyada önemli pazara sahip olan Yunanlı Mediterranean Diet, Boyoz’un 16 ülkedeki pazarlama ve satışını gerçekleştirecek. Karşıyaka Spor Kulübü ARES ve PAOK spor kulüpleri karşılıklı işbirliklerini geliştirmeyi kararlaştırdıkları toplantıda, gıda, gayrimenkul, mobilya, çocuk tekstili, turizm, inşaat malzemeleri alanlarında da önemli adımlar atıldı. 

16 AB ülkesinde gıda pazarlaması ve satışı konusunda başarılı bir operasyona imza atan Mediterranean Diet ile Mim Grup arasında imzalanan anlaşmaya göre Smyrna Boyoz ürünleri 16 ülkeye bu firma tarafından satılacak. TÜGİAD Ege Şubesi Kurucu Başkanı Musa Turan da Ege’nin iki yakasının bir araya gelmek zorunda olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Önyargılarla çok fazla şey söylemek mümkün… Ancak gerçekler önyargılardan farklı. Yunanistan Türkiye’nin Batıya açılan kapısı; Türkiye de Yunanistan’ın Doğu’ya açılan kapısı. Kurulacak ilişkiler buna göre kurgulanırsa her anlamda iki ülkeye de ciddi kazanımlar sağlayacaktır. Yunanistan’ın Avrupa’da bize göre daha etkin olması nedeniyle, biz de İzmir’in boyozunu, Mersin’in cezeryesini birlikte satalım dedik. Hem biz hem onlar kazanacak. PAOK ve Karşıyaka kulüpleri zaman zaman birbirlerine rakip olacaklar elbette; ancak her ikisi de işbirliği yaparak rakibinin kalitesine katkıda bulunacak. İyi ve kaliteli rakip her zaman için sizi daha ileriye götürür.”