Cem Boyner'den ''hayallerinizden vazgeçmeyin'' çıkışı

Cem Boyner'den ''hayallerinizden vazgeçmeyin'' çıkışı

Ünlü işadamı Cem Boyner, "İçim yanıyor ama Türkiye için hayallerimizden vazgeçmemeliyiz" diyor.

(Not: Manşet görselindeki YDH sözü Yeni Demokrasi Hareketi'nin kısaltmasıdır. 1994'de Cem Boyner'in büyük umutlarla kurduğu parti girdiği ilk seçimde hezimete uğramıştı.)

Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, Hürriyet gazetesinden Elif Ergu'ya konuşmuş.

 

Son dönemde artan şiddet ve terörün Türkiye’yi götürmek istediği yerin ümitsizlik olduğunu kaydeden Cem Boyner, “İçim yanıyor ama Türkiye için hayallerimizden vazgeçmemeliyiz. 60 yaşındayım. Bugüne dek hiç güne güvenerek yatırım yapmadım. Geleceğe hep güvendim“ yorumunu yapıyor.

Boyner özetle şunları söylemiş:

* Bir gün bir güne benzemiyor… Kötü ve zor günler üst üste geliyor…

- Herşeyin geçici olduğunu ve göreceli olduğunu kabul etmemiz lazım. Hani tarihi büyük krizlerde elinde neyi varsa korkup borsada satıp kaçanlar var ya onlar satabildiklerine göre, bir o kadar da karşı tarafta o hisseleri alanlar vardır hep. Birileri gider neyi var neyi yoksa satar, birileri de alır. Ümitle ümitsizlik aslında eşit, dengelidir hayatta…Hem toplumda hem de içimizde. Türkiye’de de bu aşırı tepkilerin dengelenmesini hep yaşarız.

* Türkiye ve çevresinde yaşananlar ortada. Bu sizi ve işlerinizi nasıl etkiliyor?
- Bu coğrafya zor bir coğrafya.  Artan şiddet ve terörün bizi götürmek istediği yer ümitsizlik. Türkiye için hayallerimizden vazgeçmemeliyiz.  Böyle zamanlarda geleceğe yatırım yapma inancının toplumun morali açısından gerekli olduğuna inanıyorum. İyi bir müteşşebisin en önemli vasfı böyle zamanlarda bile riskleri yönetirken cesaretine sahip çıkmasıdır.

* “Önümü göremiyorum” diyerek frene basmayı düşündüğünüz olmuyor mu?
- 60 yaşındayım. Bugüne dek hiç günü düşünerek yatırım yapmadım. Hep geleceğe güvendim. Bizi çalıştıran geleceğe inanç. Şartlar ne hep bahar ne de kış. Pırıl pırıl gençlere yatırım yapıyoruz, yetiştiriyoruz ara veremeyiz ki… 

*Tedirginlik, karamsarlık yok lugatınızda…
- Çok acı olaylarla karşılaşıyoruz. Hayat birkaç gün, bazen birkaç saat duruyor ama sonra kaldığı yerden devam ediyor.. 2005-2010 arası dünyada ve Türkiye’de ekonomi, özgürlükler, adalet, dış siyaset her şey daha iyiye gitti. Bu ruhla Lehman Krizi’ni bile atlattık. Tekrar iyiye gitmemesi için ülkeye ve insanlara inanmıyor olmamız lazım. Biz inanıyoruz. İnsanlığa ve iyiliğe inancımız devam ediyor.