Çeyrek altın fiyatları 14 Temmuz son durum

Çeyrek altın fiyatları 14 Temmuz son durum

Rekorları alt üst eden altın fiyatları son günlerde düşüş trendine girdi.

Haziran ayının ikinci yarısından itibaren yükselişe geçen ve 2013 yılının ilkbaharından bu yana en yüksek seviyeleri gören altın fiyatları son günlerde düşüş trendine girdi

Altın fiyatları, dünya ekonomisinde söz sahibi ülkelerden gelen teşvik paketleri ve Brexit şokunun atlatılması sonucu 1370 dolar sınırından 1330 doların altına kadar geriledi.  Küresel ekonomi adına gelen olumlu verilerin ardından hisse senedi piyasalarında yaşanan ralliler ve sonrasında ABD Borsalarının 8 ayın zirvesine çıkması ile altın fonlarından ciddi miktarda bir çıkış yaşanıyor.  

1 TEMMUZ'DAN BU YANA EN DÜŞÜK SEVİYELERDE

Bugün sabah saatlerinde 1330 doların üstünde seyreden spot altının ons fiyatı 1330 doların altını gördü ve 1 Temmuz'dan sonra en düşük seviyelere düşüğüne indi. Dolar/TL kurunun da 2,89 - 2,90 bandından sıkışıp kalması nedniyle küresel piyasalarında yaşanan fiyat düşüşleri aynı oranda Kapalıçarşı fiyatlarını da etkiliyor. 

Öğlenden sonra  spot altının ons fiyatı 1,325 liraya kadar düştü. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 201 liraya kadar düştü ve yeniden 200 liranın altına doğru hareketlendi. Gram altın ise yaklaşık 127 lira seviyelerinden 122 liralara çekildi. 

PETROLDEKİ DÜŞÜŞ ALTINI DESTEKLİYOR

Altın bu yıl, İngiltere'deki referandumda Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma (Brexit) kararının çıkması ile finans piyasalarında meydana gelen kargaşa ve yavaşlayan ekonomik büyümenin güvenli liman niteliğindeki varlıklara olan talebi güçlendirmesi sonucu yüzde 26 ralli yaptı. Merkez bankaları ve hükümetlerin teşvikleri artıracağı spekülasyonu ile birlikte hisse senedi piyasalarında risk iştahı bir miktar arttı, ancak petrolde dün görülen güçlü düşüş altına dönüşü biraz destekledi.