Çiftçilerin 2013 Yılı Tarımsal Faaliyetlerine Devlet Desteği

Çiftçilerin 2013 Yılı Tarımsal Faaliyetlerine Devlet Desteği

Kırıkkale'de İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçi ve üreticilerin tarımsal alandaki her türlü faaliyetlerine 2013 yılı için devlet tarafından destekleme miktarlarının belirlendiği bildirildi.

- Kırıkkale'de İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçi ve üreticilerin tarımsal alandaki her türlü faaliyetlerine 2013 yılı için devlet tarafından destekleme miktarlarının belirlendiği bildirildi.

Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Tarım alanında 2013 üretim yılı destekleme kapsamında çiftçi kayıt sistemine dahil olan çiftçilere mazot, kimyevi gübre ve toprak analizi, organik ve iyi tarım desteği, bitkisel üretim faaliyetinde sertifikalı fide ve tohum desteği, hububat ve baklagil prim desteği ve hayvancılıkla ilgili olarak ise birçok alanda belirtilen birim miktarlarda destekleme ödemesi yapılmasına karar verilmiştir" denildi.

Çeşitli hukuki uyarıları da içeren açıklamada, "Haksız yere yapılan destekleme ödemeleri ödeme tarihinden itibaren Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'a göre hesaplanacak gecikme zammı ile birlikte geri alınacaktır. Haksız ödemenin yapılmasında ödemeyi sağlayan, belge veya belgeleri düzenleyen gerçek ve tüzel kişiler, geri alınacak tutarların tahsilinde müştereken sorumlu tutulacaktır. Ayrıca, destekleme priminden yararlanmak üzere sahte veya içeriği itibarıyla yanıltıcı belge düzenleyen ve kullananlar ile borsada gerçek dışı fiyatla alım satım tescili yaptırdığı anlaşılan üreticiler, 5 yıl süreyle hiçbir destekleme programından yararlandırılmayacaktır" uyarısında bulunuldu.