ÇİFTÇİYE YÜZDE 50 HİBE DESTEKLİ MAKİNE VE EKİPMAN -KONYA İL TARIM MÜDÜRÜ ALPARSLAN: ÇİFTÇİMİZ SAĞLANAN MAKİNE VE EKİPMAN DESTEĞİ İLE REKABETÇİ BİR ORTAMDA DAHA DÜŞÜK MALİYETTE ÜRÜN ÜRETECEK

ÇİFTÇİYE YÜZDE 50 HİBE DESTEKLİ MAKİNE VE EKİPMAN     -KONYA İL TARIM MÜDÜRÜ ALPARSLAN:     ÇİFTÇİMİZ SAĞLANAN MAKİNE VE EKİPMAN DESTEĞİ     İLE REKABETÇİ BİR ORTAMDA DAHA DÜŞÜK MALİYETTE     ÜRÜN ÜRETECEK

Konya İl Tarım Müdürü Bülent Alparslan, Tarım ve Köyişleri Bakanlığının Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı kapsamında, çiftçilere sağlanan yüzde 50 makine ve ekipman desteğiyle çiftçinin rekabetçi bir ortamda daha düşük maliyette ürün ürete

Konya İl Tarım Müdürü Bülent Alparslan, Tarım ve Köyişleri Bakanlığının Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı kapsamında, çiftçilere sağlanan yüzde 50 makine ve ekipman desteğiyle çiftçinin rekabetçi bir ortamda daha düşük maliyette ürün üreteceğini söyledi.

Alparslan, makine ve ekipman desteği hibe sözleşmesi töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, Tarım ve Köyişleri Bakanlığının Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programının amacının, çiftçilerin yeni teknolojileri kullanmalarını sağlamak olduğunu belirtti.

Çiftçilerin yeni teknolojileri kullanarak bedensel güç kullanımından makine kullanımına geçeceğini vurgulayan Alparslan, destek için yapılan müracaatların bakanlığın prensipleri doğrultusunda değerlendirildiğini dile getirdi.

Konya'da 2011 yılı için 7 bin 755 çiftçinin makine desteğine müracaat ettiğini anlatan Alparslan, şunları kaydetti:

"7 bin 755 çiftçimizin müracaatlarının toplamı 57 milyon liradır. Bakanlığın prensipleri doğrultusunda müracaatların değerlendirilmesi sonucu 2011 kişiye 12.3 milyon liralık makine ekipman desteklemesi yapıyoruz. Biz makine ve ekipmanların yüzde 50'sini karşılıyoruz. Diğer yüzde 50'sini çiftçiler karşılayacak. Çiftçilerimiz makinelerini Konya sanayisinden tedarik edecekleri için Konya için de yaklaşık 25 milyon liralık bir yatırım söz konusu."

Alparslan, makine ekipman desteklerinin belirlenmesinde kamuoyunda çeşitli spekülasyonların olduğunu, yapılan müracaatların bakanlığın prensipleri doğrultusunda değerlendirilip, yapılan puanlama neticesinde desteklerin verildiğini belirtti.

Amaçlarının, çiftçilerin daha modern şartlarda üretim yapmasını sağlamak olduğunu ifade eden Alparslan, "Yapılan makine ve ekipman desteğiyle çiftçilerimiz daha rekabetçi bir ortamda daha düşük maliyette ürün üretecek" dedi.

-YÖRE SÜTÜNÜN YÜZDE 40'I SOĞUTMA TANKINA GİRECEK-

Alparslan, hayvancılık alanında da önemli makine ekipman desteklemesi yapıldığını, sütçülüğün geliştirilmesi için süt sağma makinesi ve süt soğutma tanklarının da hibe desteği çerçevesinde çiftçilere verildiğini kaydetti.

Yöre sütünün ancak yüzde 25'inin soğutma tanklarına girdiğini vurgulayan Alparslan, destek kapsamında verilen 360 tonluk süt tankı ile yöre sütünün yüzde 40'ının soğutma tankına gireceğini sözlerine ekledi.