Çifte oy kullanan kadın gözaltında

Çifte oy kullanan kadın gözaltında
Güncelleme:

24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri seçimleri için hem Belçika'da hem de uçakla geldiği İzmir'de oy kullandığı tespit edilen Ş.E. isimli gurbetçi gözaltına alındı.

24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri seçimleri için Ş.E. isimli bir gurbetçinin, hem Belçika’da, hem de İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda toplam iki kez oy kullandığı ve fotoğrafları sosyal medyada paylaştığı ortaya çıkmıştı. Son dakika habere göre, YSK Başkanı Sadi Güven, çift oy kullanan Ş.E.'nin gözaltına alındığını açıkladı.

Sadi Güven şunları söyledi:

60 ülke 123 temsilcilikte çalışma yapıyoruz. Arkadaşlarımız çok yoğun çalıştı. Ben bu çalışmada emeği geçen başta dışişleri personeli olmak üzere herkese teşekküre diyorum. Uçaklarla bugün Avrupa’nın tamamını getireceğiz. Diğer ülkelerden bir kısmı zaten bize geldi. Seçim günü sandıklar açıldıktan sonra aynı anda o sandıkları açmaya başlayacağız.

"GÖZALTINA ALINDI"

Dün itibariyle sosyal medyada bir haber dolaştı. Belçika’da bir vatandaşımızın oy kullandıktan sonra İzmir’de Adnan Menderes Havalimanında da oy kullandığına yönelik kendi sosyal medya hesabında bir görüntü paylaştı. Aynı isimle ancak farklı kimlikleri taşıyan kişilerin olduğunu gördük ana baba adlarını..

Ancak aynı şahsın fotoğrafını paylaştığını görünce bunu savcılıkla paylaştık. İlgili şahıs İzmir’de gözaltına alındı, tahkikat devam ediyor. Seçim iş ve işlemleriyle ilgili yapılacak her türlü yolsuzluğun karşısında olacağız. Yasa 5 yıla kadar hapis cezası ön görüyor.

Başkasına ait kimliklerle oy kullanan şahıslara 5 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına ilişkin yasa maddesi var çok açık. Biz bunun takipçisi olacağız.

Şiddetli şekilde cezalandırılması için ilgili savcılıklara ihbarda bulunacağız. Dün de bu kişiyle ilgili ihbarda bulunduk. Ve İzmir’de gözaltına alındı. Ankara Başsavcılığı soruşturmaya devam ediyor. Vatandaşımızın dürüst bir şekilde hakkıyla oyunu kullanmasını istiyoruz. Kimsenin suistimaline izin vermedik, vermeyeceğiz. Hem savcılıklarımız, hem biz yakalama durumundayız ve gereğini yapacağız.

Seçimde çifte oy skandalı sosyal medyadaSeçimde çifte oy skandalı sosyal medyada

ADALET BAKANI: SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Bir kişinin hem Belçika'da hem İzmir'de oy kullandığı iddialarıyla ilgili olarak "Şahsın örgüt kapsamında olup olmadığı, yoksa evrakta bir sahtecilik kapsamında mı yaptığı, örgütlü bir eylem midir, tüm bunlar doğrultusunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız soruşturma yürütüyor." açıklamasını yaptı.

Seçiniz...