Çiftler "Bir Yastıkta Kocamanın" Yollarını Öğreniyor

Çiftler "Bir Yastıkta Kocamanın" Yollarını Öğreniyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, aile kurmak amacıyla bir araya gelen çiftleri "Evlilik Öncesi Eğitim" programıyla evlilik hayatına hazırlıyor- Program kapsamında 4 yılda 312 bin 504 kişi eğitim aldı

ANKARA (AA) - MERVE YILDIZALP - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, çiftlere evlilik öncesi süreçte birbirlerini tanıyarak "iyi bir başlangıç" yapabilmeleri için eğitim desteği sağlanıyor.

Bakanlığın yürüttüğü "Evlilik Öncesi Eğitim" programı kapsamında, evlenecek çiftlere birbirlerini iyi tanıma, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturma, etkili iletişim kurma ve evlilikteki sorunların üstesinden gelebilme yolları gösteriliyor.

Programla, evliliğin gerçekleri ve sorumluklarına dair bilgiler veriliyor ve çiftlerin farkındalığı artırılarak evliliğe "iyi bir başlangıç yapmaları"na imkan sağlanıyor.

"Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri", "Aile Hukuku" ve "Evlilik ve Sağlık" gibi kitap desteği de sunulan eğitim programında, katılımcılara toplam dört ders veriliyor.

Program kapsamında 4 yılda, evlenecek 312 bin 504 kişiye eğitim verildi ve binlerce kişi de eğitici olarak yetiştirildi.