Dabbe'nin devamı Semum geliyor !

Dabbe'nin devamı Semum geliyor !

Semum denilen şeytani varlıkları konu edinen film 8 Şubat'ta vizyona girecek.

Yönetmen Hasan Karacadağ'ın gerçek bir hayat hikayesinden yola çıkarak senaryolaştırdığı ve "Semum" denilen şeytani varlıkların bir kadının hayatına girmesiyle gelişen olayları konu edinen filmi, 8 Şubat'ta vizyona girecek.

Hasan Karacadağ, ilk filmi "Dabbe"nin ardından bir çok eleştiri ve görüş içeren mail ve mektup aldığını söyledi.

Karacadağ, "Cehennem Günlüğü" başlığı altında aldığı bir mektubun ilgisini çektiğini dile getirerek, "Mektup uzun uzun yazılmıştı, daha çok bir masal gibi geldi. Senaryo zannettim. Ama hayal gücüyle ilişkili olamayacak derecede çok güzel yazıldığını ve hatta çok ürkütücü olduğunu gördüm. Bu metnin sahibi ile temasa geçtim. Kendisi eğitimli, maddi durumu gayet yerinde, evli bir kadındı" dedi.

Filme, İzmir'de kendi halinde hayatına devam eden bu kadının aniden yaşamaya başladığı korkunç saatlerin esin kaynağı olduğunu anlatan Karacadağ, "Ben de zaten 'Dabbe'den sonra şeytani varlıklarla ilgili bir film yapmayı düşünüyordum. Kadının hikayesi ile hayal gücüm birleşti ve ortaya bu film çıktı" diye konuştu.

Ayça İnci, Burak Hakkı, Cem Kurtoğlu, Sefa Zengin, Bahtiyar Engin, Yıldırım Öcek, Levent Sülün, Nazlı Ceren Argon ve Hakan Meriçliler'in rol aldığı filmin konusu özetle şöyle:

"Zifiri karanlık bir cehennem çukurundan, kaynağını bilmediğimiz ürkünç çığlıklar eşliğinde yeryüzündeki hedefi olan Canan Karaca'ya (Ayça İnci) doğru hızla ilerleyen 'semum', artık habis işkencelerine başlamak üzeredir. Her şey, 27 yaşındaki Canan Karaca ve kocası Volkan Karaca'nın (Burak Hakkı) yeni aldıkları büyük bir eve taşınmasıyla başlar. Yeni evlerinde hayat, normal bir şekilde akıp giderken bir gün sebebi bilinmeyen bir şekilde Canan'a garip şeyler olmaya başlar. Canan yavaş yavaş başka bir varlığa, kendisine hükmetmeye başlayan bir yaratığa dönüşmeye başlar. Kendisine adım adım görünen ve ona cehennem dakikaları yaşatan bu varlık, karabasanlarla başlayan işkencelerini, Canan'ın bedenini ele geçirerek devam ettirir. Şeytanın en sadık hizmetkarı 'semum' kendisine hedef olarak neden Canan'ı seçmiştir ve ona ne yapacaktır? Sıradan bir insan için cehennemin kapısı nasıl açılır?"