Dev Türk Bayrağı'na izin çıkmadı

Dev Türk Bayrağı'na izin çıkmadı

İstanbul'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Güneydoğu Havacılık tarafından Boğaz üzerinde gerekleştirilecek uçuş valilik iznine takıldı.

İstanbul'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Güneydoğu Havacılık tarafından Boğaz üzerinde gerekleştirilecek uçuş valilik iznine takıldı. Eğer izin verilseydi helikopterle çekilen 2 bin metre karelik Türk bayrağı İstanbul Boğazı üzerinde dalgalanacaktı.

Ankara merkezli Güneydoğu Havacılık şirketi tarafından yapılacak bu uçuş için kurallar gereği önce 10 Ekim'de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne (SHGM) başvuru yapıldı. Başvuruyu kabul eden SHGM, gerekli koordinasyonu yaparak uçuş için İstanbul Valiliği'nden onay alınması kaydı ile gerekli izinleri verdi.

Bu tür başvurularda hava aracı ve hava sahasındaki izinler SHGM tarafından veriliyor. Sonrasında ise o ilin valiliği çekilecek panodaki yazıyı inceliyor. Uygun görülmesi halinde uçuşa izin çıkıyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ TALEBE CEVAP VERMEDİ

Ancak İstanbul Valiliği, SHGM'den giden bu talebe cevap vermedi. Cevap alınamadığı için de uçuş gerçekleştirilemedi. Güneydoğu Havacılık şirketinden yapılan açıklamada, "Tüm çabalarımıza rağmen İstanbul Valiliği'nin konuyu önemsememesi sebebi ile uçuş için onay alınamamıştır. Bu bayrağı her ne şekilde olursa olsun önümüzdeki bir gün mutlaka helikopterimiz ile taşıyacağız" denildi.

(FOTOĞRAF)

DHA