Diyarbakır ve Van'dan acı haber: 3 asker şehit

Diyarbakır ve Van'dan acı haber: 3 asker şehit

Diyarbakır Lice'de teröristlerin mayınlı saldırısında 2 asker şehit oldu. Van'da çıkan çatışmalarda 1 astsubay şehit düştü.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi kırsalında PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen mayın, yol güvenliğini sağlayan askerlerin geçişi sırasında patlatıldı. Patlamada ilk belirlemelere göre 2 asker şehit olurken, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Van'ın Erciş ilçesinde de bu sabah güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada bir astsubay şehit olmuş, 3 asker de yaralanmıştı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi Lice- Bingöl yol ayrımında Tavşantepe mevkisinde yol güvenliğini sağlayan askerlerin geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından önceden yola döşenen mayın patlatıldı. Patlamada ilk belirlemelere göre 2 asker şehit oldu. Askere yönelik mayınlı saldırıyı gerçekleştiren örgüt mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyona helikopterlerin de destek veriyor.

5645d4a767b0a947c4dbe227.jpg

VAN'DA 1 ASTSUBAY ŞEHİT

Van'ın Erciş ilçesinde teröristlerin bulunduğu eve operasyon düzenleyen güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada bir astsubay şehit oldu. Çatışmada 1 binbaşı, 1 astsubay ve 1 uzman çavuş da yaralandı. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada çatışmanın devam ettiği belirtildi.

Erciş İlçe merkezine 45 kilometre uzaklıkta ve Tendürek Dağı eteklerindeki Gergili Bölgesi'nde bu sabah PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşle 1 astsubay şehit olurken, 1 binbaşı, 1 astsubay ve 1 uzman çavuş da yaralandı. Takviye birliklerin sevk edildiği bölgede PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için geniş çaplı operasyon başlatılırken, hastanede tedaviye alınan yaralı askerlerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. 

1-372.jpeg
GENELKURMAY: ÇATIŞMA HALEN SÜRÜYOR

Van’ın Erciş ilçesi’nde PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan ve Astsubay Ahmet Çelik’in şehit olduğu çatışmayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı açıklama yaptı. Çatışmanın halen devam ettiği belirtilen açıklama şöyle:
 
"13 Kasım 2015 tarihinde saat 06.30’da Van ili Erciş ilçesinde bir evde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerin bulunduğu duyumu üzerine icra edilen operasyon esnasında çıkan çatışmada kahraman bir silah arkadaşımız şehit olmuş, kahraman üç silah arkadaşımız ise hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup, tedavilerine devam edilmektedir. Çatışma halen devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

3 PKK ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Van Valiliği, bugün sabah saatlerinde Erciş ilçesi Taşkapı Mahallesi Gergili Mezrası'nda bir Astsubayın şehit olması ve 3 güvenlik görevlisinin yaralanmasından sonra devam eden operasyonlarda 3 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini açıkladı. Valilik, olayla ilgili operasyon ve adli tahkikatın da devam etğini bildirdi.