DOĞU ANADOLU BÖLGESİ'NDE KIŞ -BÖLGEDE 186 KÖYDE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ'NDE KIŞ     -BÖLGEDE 186 KÖYDE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 186 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 186 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basıncın etkisi altındaki bölgede, aralıklarla devam eden kar yağışı veya tipi nedeniyle Erzurum'da 79, Kars'ta 44, Muş'ta 23, Bingöl'de 22, Ardahan'da 10 ve Iğdır'da 8 olmak üzere toplam 186 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliklerine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürürken, Erzurum'da son 24 saat içinde 2 hastanın, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere ulaştırıldığı öğrenildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgede gece en düşük hava sıcaklığı eksi 8 dereceyle Erzurum'da ölçüldü.

Bölgedeki diğer illerde gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları da Ardahan'da eksi 5, Kars'ta eksi 4, Ağrı ve Erzincan'da eksi 1 ve Iğdır'da 3 derece olarak kaydedildi.

-ÇIĞ UYARISI-

Bu arada Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzey kesimlerinde salı ve çarşamba günü, Erzurum'da ise perşembe günü hafif kar yağışının beklendiğini ifade ettiler.

Yetkililer ayrıca, Erzurum'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle çığ olayının yaşanabileceğini belirterek, tedbirli olunması gerektiğini kaydettiler.

-SARIKAMIŞ-

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde aralıklarla devam eden kar yağışı ve sis hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Kar kalınlığının 95 santimetreye ulaştığı ilçede, bina çatılarında buz sarkıtları oluştu. Yerleşim biriminde bazı kuşların yiyecek bulmakta zorlandığı gözlendi.

Bu arada ilçede kar yağışına sevinen çocukların, Sarıçam ağaçları altında fotoğraf çektirdiği izlendi.