Dolar, Euro ve altın zirveye yapıştı

Dolar, Euro ve altın zirveye yapıştı
Güncelleme:

Piyasalar dün TÜİK tarafından açıklanan Haziran 2023 enflasyon rakamları ve AK Parti tarafından TBMM'ye sunulan ek vergi zamları sonrasında hareketlendi. İşte 6 Temmuz Perşembe günü itibariyle açıklanan enflasyon verisi sonrası Dolar, Euro, Sterlin, Yen, altın, gümüş, brent petrol ve kripto paralarda son durum...

Dün açıklanan Haziran ayı enflasyon verileri ve AK Parti iktidarının memur zamlarını TBMM'ye taşıdığı torba yasadaki yeni ek vergi zammı düzenlemeleri piyasaları hareketlendirdi.

Döviz piayasasında cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından başlayan hareketlilik devam ediyor. Kurları dengelemek için yapılan faiz artırımı da doların ateşini söndüremedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından dün açıklanan enflasyon verilerine göre; Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %38,21, aylık %3,92 oldu, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ise yıllık %40,42, aylık %6,50 arttı.

Analistler, küresel piyasalarda, enflasyon ve resesyon endişeleriyle negatif seyrin sürdüğünü belirterek, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün açıklanan toplantı tutanaklarından alınan sinyallerin fiyatlamaları zorlaştırdığını ifade etti. Analistler, tahvil piyasalarında dün satış baskısının öne çıktığını ve ABD'nin 10 yıllık tahvil faizinin yüzde 3,94'le 8 Mart'tan bu yana en yüksek kapanışını gerçekleştirdiğini bildirerek, bankanın sene sonuna kadar politika faizini yüzde 5,50-5,75 bandına çekebileceği ihtimalinin de öne çıktığını söyledi.

İşte piyasalarda son durum:

Dolar, Euro, Sterlin, Japon Yen'i...

Güne 26,05 TL'den başlayan Dolar 26,04 TL'den, 
28,27 TL'den başlayan Euro 28,28 TL'den, 
33,21 TL'den başlayan Sterlin 33,05 TL'den, 
18,17 TL'den başlayan Japon Yeni ise 17,81 TL'den işlem görüyor.