DÜZCE TURİZM HAFTASI RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

DÜZCE TURİZM HAFTASI RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Düzce’de Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliklere kutlanıyor.

Düzce’de Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliklere kutlanıyor.

Turizm bilincini geliştirmek amacıyla 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri, Düzce’de kortej yürüyüşüyle başladı. Düzce Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde yapılan yürüyüş büyük ilgi gördü. Kortejin başını atlı ekipler çekti. Kortejde ayrıca rafting grubu, bisikletliler, Off-Road araçları ve Turizmde Markalaşma Projesi kapsamında oluşturulan hanımlar grubu yer aldı. İstanbul Caddesi üzerinde yapılan yürüyüş Anıtpark’ta son buldu.

Anıtpark’taki törende ise ilk etapta Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, Anıt’a çelenk bıraktı. Daha sonra protokol konuşmalarına geçildi. İl Müdürü Özcan Budak, turizmi bütün bir yıla yaymak olduğunu ifade ederek “Toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl gerçekleştirilen Turizm Haftasının 35.’si kutlanmakta. Önceleri turizm sezonunun açılışı olarak kutlanan haftanın günümüzde anlamı değiştirilmiştir. Turizmin bütün bir yıla yayılması, alternatif turizm türleri ve bu konuda valiliğimizce yapılan projeler çeşitli etkinliklerle halkımıza anlatılmakta, en yüksek turizm gelirini sağlamada yapılması gerekenler ilimizde değerlere sahip çıkma konusunda yapılacaklar değerlendirilmektedir” dedi.

Turizmi istihdama dönüştürmek için proje ürettiklerini dile getiren Budak şöyle devam etti: “Artık Düzce’de turizm var. Biz bunu nasıl istihdama dönüştürürüz, potansiyel kaynakları ve yöresel ürünleri nasıl değerlendiririz bunu planlıyoruz. 13 Mayıs’ta Gençlik Merkezinde Anadolu Arsal Lisesi organizasyonuyla ortaöğretim kurumları şiir okuma, hikaye anlatma ve türkü söyleme yarışması yapılacak. 25 - 26 Haziran tarihlerinde Kaynaşlı Yörükler Köyü’nde Düzce Off-Road İl Temsilciliği organizasyonunda Türkiye’den birçok sporcunun katılacağı Off-Road şenlikleri yapılacak.”

Şelale, piknik ve mesire alanları için tabela çalışması yaptıklarını ifade eden Budak vatandaşlardan tabelalara sahip çıkmalarını isteyerek “İlimiz genelinde 12 şelale, piknik ve mesire yerinin projeleri hazırlanmıştır. Hepimizin amacı doğal güzellikleri korumaktır. İlimize gelen turistlerin daha rahat ikamet edebilmelerini sağlamak amacıyla İl Özel İdaresi kaynaklarıyla tabela çalışması yapılmaktadır. Bu tabelalara sahip çıkalım. Düzce’de turizmin her çeşidi var” şeklinde açıklama yaptı.

İl Müdürü Budak, Turizm Haftası etkinliklerine ilişkin ise şunları aktardı: “17 Nisan Pazar günü Gölyaka Kültür Park’ta yapılacak bisiklet turuna tüm Düzce halkımızı davet ediyoruz. 30 Nisan Cumartesi günü 11.00’de Yığılca Yedigöller yolu üzerindeki Yoğunpelit şelalesinde doğa yürüyüşü ve foto safari var. 11-12 Mayıs Çarşamba ve Perşembe günleri Dokuz Değirmen Köyü’nde rafting turu düzenlenecek. Gençlik Spor Müdürümüz bize bir müjde verdi. 7-8 Mayıs tarihlerinde Türkiye Rafting Şampiyonası Cumayeri Dokuz Değirmen Köyü’nde yapılacaktır. ”

Vali Vasip Şahin, ise Düzce’de butik turizmi geliştirmeyi hedeflediklerini belirterek “Düzce’de biz gündemin ilk maddesine eğitimi, ikinci maddesine ise turizmi almıştık. Valilik olarak bu kararlılığımız devam ediyor. Bizler Düzce’nin turistik değerlerini ülkemiz insanıyla, daha sonra da tüm dünya toplumlarıyla paylaşmak istiyoruz. Düzce’nin altyapısını buna göre hazırlamaya çalışıyoruz. Düzce turizmde belli bir noktaya geldi. En azından kararlılık irade ve inanç olarak belli bir noktadadır. Sanayileşmesini sürdürürken bir yandan da turizme olan ilgisini arttırmaya çabalamaktadır. Bizler ilk hedef olarak ulaşılabilir mekanlar oluşturmaya çalışıyoruz. Altyapı, yol gibi imkanları oluşturmaya çalışıyoruz. Daha sonra yolu altyapısı tamamlanmış alanlarda turizm yatırımcılarımız kısa zamanda sanayide olduğu gibi turizmde de önemli yatırımlara girişeceklerdir. Bir spor kulübümüz burada önemli bir tesis yapıyor. Diğerleri de sıradalar. İnşallah onlarda en kısa zamanda kararlarını verirler. Bunun yanında Düzce’de butik turizmin gelişmesini istiyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından şiir kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Dadalı Kadınlarının kız isteme, kına yakma ve kına sonrası yaşlısı genciyle mahalli çiftetelli oyunları izleyenlerden büyük alkış aldı.

DÜZCE TURİZM HAFTASI RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

DÜZCE TURİZM HAFTASI RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

DÜZCE TURİZM HAFTASI RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

DÜZCE TURİZM HAFTASI RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

DÜZCE TURİZM HAFTASI RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU