‘Eğitimde Yenilikçi Yaklaşımlar’ Konferansı Düzenlendi

‘Eğitimde Yenilikçi Yaklaşımlar’ Konferansı Düzenlendi

Adıyaman Üniversitesi Yeniler Topluluğu tarafından hazırlanan, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.

Adıyaman Üniversitesi Yeniler Topluluğu tarafından hazırlanan, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Doğan tarafından "Eğitimde Yenilikçi Yaklaşımlar" adlı konferans verdi.

Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "Eğitimde Yenilikçi Yaklaşımlar" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Türkiye Gazetesi Yazarı Doç. Dr. Süleyman Doğan, geleneksel ve yenilikçi eğitim sisteminden bahsetti.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Rektör Yardımcılar Prof. Dr. Seyit Temir, Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Ali Aydın, akademik ve idari personelin yanında, öğrenciler katıldı.

Konferansta Doç. Dr. Süleyman Doğan, eğitim öğretimin öneminden bahsederek, yeni ve geleneksel eğitim öğretimden bahsetti.

Adıyaman Üniversitesi'nin 10. Kuruluş yıl dönümünü kutlayan Süleyman Doğan, Adıyaman Üniversitesinin kendi döneminde kurulan üniversitelerin çok önünde olduğunu vurguladı.

Süleyman Doğan, bütün dinlerin eğitim ve öğretimine önem verdiğini belirterek, Kuran'ın ilk ayetinin "oku" emri ile başladığına dikkat çekti.

Günümüz öğrencilerinin oturan ve dinleyen nesil olmadığını kaydeden Doğan, "Yeni nesil araştıran kes-yapıştır yapan bir nesildir. Yenilikçi eğitim modelleri öğrenme sürecini kolaylaştırır, yönetişimi sağlamlaştırır. Geleneksel yöntemlerle öğrencinin 15-20 dakika konsantrasyonu sağlanabiliyor. Öğrenmeden çok ezbere dayalı eğitim idi.

Yeni öğretim modelinde öğretmen öğrencinin doğru düşünceyi ya da cevabı bulabilmesi için kendi bilgisini gizlemeli ve açık uçlu bir diyalog ortamı oluşturmalıdır. Öğrenci aktif rol üstlenirken, öğretmen rehber rolü üstelenmektedir" diye konuştu.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü ise konferans sonunda yaptığı konuşmada, eğitimin önemine işaret ederek, toplumun gelişmesi için eğitimin önemli olduğunu kaydetti.

Talha Gönüllü, Adıyaman Üniversitesi'nin 10. Kuruluş yıl dönümü etkinliklerinin dolu dolu olduğunu belirterek, Adıyaman Üniversitesi'nin gelişiminden bahsetti.

Daha sonra Doç. Dr. Süleyman Doğan, kitabını imzaladı.