Erdoğan, Soylu ve Pakdemirli hakkında suç duyurusu

Erdoğan, Soylu ve Pakdemirli hakkında suç duyurusu
Güncelleme:

HKP, Türkiye’nin çeşitli illerinde meydana gelen orman yangınlarıyla ilgili Cumhurbaşkanı, Bakanlar, Valiler, Türk Hava Kurumu Yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Muğla Valisi Orhan Tavlı, Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, THK Kayyum Heyeti Başkan Vekili H. Abdullah Kaya, THK Kayyum Heyeti Üyesi Adnan Zengin, Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz, Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, Antalya ve Muğla Jandarma Komutanları hakkında suç duyurusunda bulundu.

 HKP avukatları yetkililerin, “Kamu Görevini Kötüye Kullanma”, “Kamu Görevinin İhmali” ve  “İhaleye Fesat Karıştırma” suçlarını işlediklerini belirterek İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

“ÇOK YÖNLÜ BİR HUKUKİ SORUŞTURMAYA TABİ TUTULMALI”

HKP avukatları tarafından Başsavcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde, “Yangının çıktığı/çıkarıldığı bölgelerin, turizme açık ağaç katliamıyla gündeme gelen bir bölge olması çok yönlü bir hukuki soruşturmaya tabi tutulması gerektiğini ortaya koymaktadır. Çünkü Akdeniz kıyısındaki bu alan sürekli orman yangınlarıyla ve bu yanmış alanlara kondurulan büyük turistik tesislerle ün yapmış durumdadır” denildi.