Erdoğan'dan Gezi Parkı açıklaması !

Erdoğan'dan Gezi Parkı açıklaması !

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul ile ilgili kitap tanıtım toplantısında Gezi Parkı'yla ilgili önemli bir mesaj verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'yla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Taksim'deki Gezi Parkı'na tarihi eseri inşa edeceğiz. Eğer tarihimize sahip çıkacaksak orada tarihi bir eser vardı, o tarihi eseri oraya yeniden kurduracağız. Maksem'in olduğu yere de Selahattin Camii yerleşmesi lazım. Bunların projesi hazır. Bir diğeri de AKM. Burayla ilgili de ön hazırlıklar proje, her şey var. Daha güzeli de yapılabilir." dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşen Antik Çağdan 21. Yüzyıla Büyük İstanbul Tarihi Eseri Tanıtım Programı'na katıldı. Şehir tarihi çalışmaları alanında çok ciddi eksiklerin olduğunu ifade eden Erdoğan, "Son yıllarda bu yönde bir çabanın varlığını gözlüyoruz. Ama yine de hala önemli eksiklerimiz olduğu bir gerçektir. Şehir tarihiyle birlikte biyografiler gibi tarihin diğer alanlarında da kat etmemiz gereken ciddi mesafe bulunuyor. Kültür Bakanımıza şu anda bir sinyal veriyorum. Kültür bakanımız da herhalde şöyle art arda Türkiye tarihini hazırlarsa çok isabetli olur. Ülkemizi de dünyanın çok iyi tanıması lazım. Bilmesi lazım. Bu alanda atmamız gereken adımların olduğuna inanıyorum. Dünya ve bölge tarihi, İslam tarihi, genel Türk tarihi, Selçuklu, Osmanlı tarihi hatta henüz 92 yıllık bir geçmişe sahip olmasına rağmen cumhuriyet tarihi gibi alanların hepsinde de mevcut birikimimizi ileriye taşıyacak çalışmaları süratle hayata geçirmeliyiz. Tarih sadece geçmişin hikayesi değildir. Aynı zamanda geleceğimize yön veren bir pusuladır. Yaşadığımız olayları, ülkemizdeki, bölgemizdeki gelişmeleri tarihin tuttuğu ışık doğrultusunda sürekli yeniden yorumlamak, yeniden değerlendirmek mecburiyetindeyiz. Tarih çalışmalarımızın en önemli eksiğinin işte bu boyut olduğunu düşünüyorum. Gençliğimizin içinde bulunduğu sıkıntının altında da bu yatmıyor mu? Şu anda gençliğimiz çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. Hele son dönemlerde liselere, ortaokullara yönelik yapılan saldırıların altında da bu var. Onun için bizim lise ve ortaokuldaki yavrularımızı tarih bilinciyle çok daha güçlü bir şekilde yetiştirmemiz gerekiyor." diye konuştu.

TAKSİM MEYDANI'YLA İLGİLİ PROJELER

İstanbul'da yeni projeler için Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı işaret eden Erdoğan, "Eğer cesur olmazsan biz bu işi başaramayız. Cesur olmamız gerekenlerden bir tanesi Taksim'deki Gezi Parkı. Oraya o tarihi eseri inşa edeceğiz. Eğer tarihimize sahip çıkacaksak orada tarihi bir eser vardı, o tarihi eseri oraya yeniden kurduracağız. Adı bunun ister tarih müzesi olur, ister şehir müzesi olur bunu orada yapmamız lazım. İçeriği hakkında çok ilginç bilgilerimiz var. Geçenlerde Nabi Hocamızla da biraz dertleştik. Bunun için de dünyada birçok şey konuşuluyor ya yok işte Almanya'dakiler bir şeyler söylüyor. Onlara bir köşe yaparız orada. O köşede onların neler yaptığını dünyaya tanıtırız. Fransızlara bir köşe yaparız. Onları da orada tanıtırız. Amerikalılara yaparız, onları da orada tanıtırız. Dünya hepsini tanısın. Nerede neler yapmışlar. Ama bu millete iftira atanlar bu milleti de orada görsün. Bizim tarihimiz kara tarih değil. Ak tarihtir. Bunu görsünler." dedi.

TAKSİM'E SELAHATTİN CAMİİ

İstiklal Caddesi girişindeki tarihi su deposunu işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti: "Bir diğeri Maksem. Maksem'in olduğu yere de Taksim Meydanı'nın ihtiyacı var. Oraya bir Selahattin Camii yerleşmesi lazım. Bunların projesi hazır. Bir diğeri de AKM. Burayla ilgili de ön hazırlıklar proje, her şey var. Daha güzeli de yapılabilir. Arkada devasa bir yer var. Oraya dev bir opera binasını da yerleştirmek suretiyle sanat anlayışımızı görün demek lazım. Şu andaki bina zaten depreme dayanıklı değil. O yönden sıkıntısı var. Gitti gider. Gümüşsuyu'ndan çıkarken araçlar yerin altına girecek Mete Caddesi, buradan da Taşkışla'nın oradan çıkacak. Taksim Meydanı tamamen yayalaştırılmış olacak. Böyle güzel bir meydana bizim ihtiyacımız yok mu? Var. Onun için de cesaret. Kültür bakanımız burada, Belediye Başkanımız burada, Cumhurbaşkanı olarak ben de buradayım. Başbakanımız zaten o da evet dedi. Adım atacağız, bir an önce yürüyeceğiz. Şunlar şöyle demiş bunlar böyle. Bırakın millet ne diyor ona bakalım. Bizim doğru dürüst bir meydanımız yok ya. Taksim'deki projeyi bitirelim orası arı kovanı gibi işleyecektir."