Erihder İstanbul Ve Erzurum’da Anma Etkinliği Düzenleyecek

Erihder İstanbul Ve Erzurum’da Anma Etkinliği Düzenleyecek

Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği (ERİHDER) İbrahim Hakkı Hazretlerinin doğumunun 313. Yılı münasebeti...

Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği (ERİHDER) İbrahim Hakkı Hazretlerinin doğumunun 313. Yılı münasebeti dolayısıyla 21 ve 30 Nisan tarihleri arasında Erzurum'da ve İstanbul'da anma etkinlikleri düzenleyecek.

Erzurum'un büyük medeniyetlere ev sahipliği yapan ve bağrından İbrahim Hakkı Hazretleri gibi büyük düşünürleri çıkaran güzide şehir olduğunu ifade eden İbrahim Hakkı Hazretleri (ERİHDER) Derneği Başkanı Nuri Toparlak, bir hafta sürecek olan İbrahim Hakkı Hazretlerinin doğumunun 313. Yılı anma etkinliklerini dolu dolu geçireceklerini söyledi.

Toparlak, "Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği olarak İbrahim Hakkı Hazretlerinin doğumunun 313. Yılı münasebeti dolayısıyla 21 ve 30 Nisan tarihleri arasında İstanbul ve Erzurum illerinde çeşitli anma etkinlikleri düzenleyeceğiz. İlk olarak İstanbul Bahçelievler Belediyesi ile ortaklaşa düzenleyeceğimiz anma etkinlikleri İstanbul'da yapılacak. Daha sonra 30 Nisan Tarihinde ise Erzurum'da anma etkinliği yapılacak. Etkinlikler kapsamında hafta boyunca Kur'an tilaveti ilahiler ve Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi. Yrd.Doç Mehmet Göktaş, Evlilik ve Aile konusu üzerine bir konferans verecek. Dernek olarak İbrahim Hakkı Hazretleri'ni gelecek nesillere aktarılması ve tanıtılması adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Büyük İslam Alimi Erzurum Hasankaleli İbrahim Hakkı Hazretlerinin doğduğu topraklar olan ilçemizde 313 yıl önce dünyaya gelmiştir. Marifetname gibi bir çok eseri bulunan İbrahim Hakkı Hazretleri o zamanın şartlarına göre astronomide bir çığır açmıştır. Yıllar geçtikçe yapacağımız programlar belki de günlerce sürecek hale gelebileceğini, bu sayede İbrahim Hakkı Hazretlerini hem anlamakta hem de tanıtmakta fırsat yakalamış olacaklar." Dedi.