FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINAN İŞ ADAMLARI İÇİN FLAŞ KARAR !

FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINAN İŞ ADAMLARI İÇİN FLAŞ KARAR !

FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan 44 şüpheliden 27'si tutuklandı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 44 şüpheliden aralarında Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de bulunduğu 27 şüpheli "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası  yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 44 şüpheliden aralarında Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de bulunduğu 27 kişi tutuklanırken, 14 kişinin hakimlik işlemleri devam ediyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu  Başsavcıvekili İsmail Uçar tarafından yürütülen soruşturmada gözaltına alınan ve  savcılık işlemlerinin ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk  edilen TUSKON ve üye şirketlerinin yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 65  kişiden 44'ünün hakimlikteki işlemleri sona erdi.

FETÖ'nün TUSKON ile ekonomik yapılanmasına ilişkin yapılan operasyon kapsamında 65 işadamı tutuklamaya sevk edilmiş, bunlardan 16'sı sabah saatlerinde tutuklanmıştı. Sorgularu devam eden 22 işadamının da işlemleri tamamlandı. Aralarında Ömer Faruk Kavurmacı'nın da bulunduğu 11 işadamı da tutuklandı, böylece tutuklanan işadamı sayısı 27'e yükseldi. Hakimlik, aralarında Ömer Faruk Kavurmacı ve  Faruk Güllü'nün de bulunduğu 27 şüphelinin  "FETÖ'ye üye olmak ve örgüte finans sağlama" iddiaları ile ilgili tutuklandı.

Hakimlik, 28 şüpheliyi  ise adli kontrol hükümleri uygulayarak serbest bıraktı.

İŞTE TUTUKLANAN İSİMLER

1. Sulh Ceza Hakimliği'nce sorgulanmalarının ardından haklarında FETÖ silahlı terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla tutuklama kararı verilen isimlerden bazıları şöyle; Güllüoğlu Baklavaları'nın sahibi Faruk Güllü, TUSKON eski Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Nalbant, TUSKON disiplin kurulu yedek üyesi Şener Ardahanlı, FETÖ'nün avukat yapılanmasında yer aldığı, 'By Lock' programı kullandığı tespit edilen avukat Süleyman Taşbaş, TUSKON'un alt yapılanması olan İŞHAD yöneticisi Uğur Murat Gültekin, MARFİED Derneği Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Aytan, Bahçelievler İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Düzgün, Florya İş Adamları Derneği Yöneticisi Tolga Güven, MARİFED ve MAİSAD derneklerinin eski yöneticisi Semih Sadır.

Salih Zeki Azak, Salih Zenginer, Ruhi Gürer, Ramazan Alpay, Ömer Faruk Kavurmacı, Nihat Kurt, Mustafa Zenginer, Murat Atakan Kayalar, Mehmet Zenginer, Selahattin Altuntaş, Selahattin Keleş.

SÜREÇ

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 80 şüpheliden aralarında  Kavurmacı, Nejat Güllü, Faruk Güllü'nün de bulunduğu 65'i "terör örgütüne üye  olmak" ve "cebir ve şiddet kullanarak anayasal düzeni ortadan kaldırmak"  suçlarından tutuklanma istemiyle, 15'i ise haklarında adli kontrol talebi  uygulanmak şartıyla nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma  kapsamında, örgütün mali yapısına yönelik operasyonlarda şüpheliler 18 Ağustos'ta  gözaltına alınmıştı. Bu arada hakkında gözaltı kararı bulunan TUSKON Başkanı Rıza  Nur Meral'in de aralarında olduğu bazı şüpheliler ise firari olarak aranıyor.

AA