Firari savcı Ankara'da yakalandı

Firari savcı Ankara'da yakalandı

FETÖ soruşturması kapsamında aranan Kozmik Oda savcısı Mustafa Bilgili, Ankara'da bir ciğercide yakalandı.

FETÖ soruşturması çerçevesinde hakkında yakalama kararı bulunan firari şüpheli Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, Ankara'da yakalandı.

Kozmik Oda soruşturmasının savcısı Mustafa Bilgili Cebeci semtinde bir lokantada yakalandı. Bilgili'nin üzerinden sahte kimlik çıktığı öğrenildi.

Bilgili'nin  Ankara TEM Şube Müdürlüğü'ne götürüldüğü bildirildi.

Dönemin Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili’nin yürüttüğü “Bülent Arınç’a yönelik suikast” iddiasıyla başlatılan soruşturmada hâkim Kadir Kayan Seferberlik Tetkik Kurulu’nda (STK)  'Kozmik Oda' olarak bilinen odalarda yaptığı aramalarda çok sayıda gizli nitelikli bilgi ve belgenin 1.5 TB’lik harddiske yüklendiği önce TÜBİTAK’a sonra yurtdışına çıkarıldığı öne sürülüyor.

Savcı Bilgili  28 Şubat ve birçok önemli soruşturmayı yürüten isimdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, "kozmik oda" olarak bilinen soruşturmada, Savcı Bilgili hakkında, “gizlilik derece yüksek önem arz eden ve 'kozmik oda'da yer alan bilgi- belgelerin, TÜBİTAK’ta görev yapan paralelciler tarafından ele geçirilerek kullanılmasına ve başka yerlere transfer edilmesine neden olmak” suçlaması yer alıyor. Dosyada Bilgili’nin, “paralel polislerin sahte delilleriyle, devletin en mahrem bilgilerinin yer aldığı kozmik odaya girmeye karar verdiği” de belirtildi.

Etiketler ankara fetö kozmik oda