Gezi'nin yıldönümünde Taksim'de polis müdahalesi; gözatılar var!

Gezi'nin yıldönümünde Taksim'de polis müdahalesi; gözatılar var!
Güncelleme:

Taksim Dayanışması, Gezi Parkı protestolarının 9. yıl dönümünde; "Karanlık Gider, Gezi Kalır" sloganı ile Gezi Parkı'na yürümek istedi. Polis, biber gazıyla müdahale etti. Valiliğin yaptığı açıklamaya göre 170 yurttaş gözaltına alındı.

Taksim Dayanışması, Gezi Direnişi'nin 9. yıldönümü nedeniyle eşitlik, özgürlük, demokrasi ve adalet talep ederek ve “Karanlık gider, Gezi kalır!” diyerek bugün saat 19.00’da Taksim’e çağrı yapmıştı.

Taksim Dayanışması'nın yaptığı çağrının ardından bugün Gezi Parkı girişine polis bariyerleri çekilmişti. Taksim Dayanışması, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası önünde basın açıklaması yaptı.

 Açıklama öncesinde Taksim Meydanı ve çevresinde polis ekipleri, yoğun güvenlik önlemi aldı. Taksim'e yürümek isteyen yurttaşlara polis müdahale etti. Çok sayıda yurttaş gözaltına alındı.

Eylemlerde yaşamını yitirenlerin isimleri okunarak “Burada” denildi. Gezi Parkı davası kapsamında tutuklananların da ismi okunarak “Adalet” diye haykırıldı.

 Açıklama devam ederken bir grup İstiklal Caddesi’nden geçerek Gezi Parkı’na yürümek istedi. Polis biber gazı ile müdahale etti. Yaşanan arbede sırasında eylemciler ile gazeteciler de gazdan etkilendi. Polis, müdahalesi ile grup ikiye ayrıldı. 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarından yapılan çağrılarla yurttaşlar, Gezi Parkı direnişinin yıl dönümü nedeniyle Beyoğlu ilçesinin bazı semtlerinden Taksim Meydanı'na yürüyüş gerçekleştirmek istediği belirtildi.

İpek Sokak, TMMOB binası önü, Galatasaray Meydanı ve Sıraselviler Caddesi'nden Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçen gruplara güvenlik güçleri tarafından, ''kentte 2911 Sayılı Yasa uyarınca toplantı, gösteri, basın açıklaması ve yürüyüş gibi faaliyetler için belirlenen yerler arasında Beyoğlu ilçesinin bulunmadığı'' uyarısının yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, "Yapılmak istenen yürüyüşlerin yasal olmadığı belirtilerek, eyleme son verilmesi için yoğun uyarı ve ikazlarda bulunulmuştur. Güvenlik güçlerimizce yapılan uyarılara rağmen Taksim Meydanı'na yürümekte ısrar eden, taşlı ve sopalı mukavemetle karşılık veren toplam 170 kişi yakalanmıştır" ifadelerine yer verildi.