Güncelleme - Ankara'daki Fetö/pdy Operasyonu

Güncelleme - Ankara'daki Fetö/pdy Operasyonu

Gözaltına alınan 13 kişiden 8'i tutuklandı, 5'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıADLİ SÜREÇ EKLENDİ

ANKARA (AA) - Başkentte, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 13 zanlıdan 8'i tutuklandı.

Soruşturmayı yürüten Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Musa Yücel, ifadeler üzerinden yaptığı değerlendirme sonucunda zanlılardan 8'ini tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti. Yücel, serbest bıraktığı 5 kişi için ise sulh ceza hakimliğinden adli kontrol uygulanmasını talep etti.

Savcının "terör örgütü üyesi olma" ve "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçlarından tutuklanmaları talebinde bulunduğu zanlılar, Nöbetçi Ankara 6. Sulh Ceza Hakimi Mustafa Çorumlu tarafından sorgulandı.

Sorgu sonucunda 8 zanlının da tutuklanmasına karar veren Çorumlu, savcının talebi doğrultusunda 5 şüpheliye de adli kontrol getirdi. Adli kontrol kapsamında zanlıların yurt dışına çıkışları yasaklandı, ayrıca karakola imza vermeleri zorunlu kılındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, 5 Nisan'da başkentte belirlenen adreslere düzenlediği eş zamanlı operasyonda 13 zanlı gözaltına alınmıştı.

Soruşturmanın, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına 2014'te, "bazı kamu kurumunda çalışan kişilerin FETÖ/PDY örgütü adına para topladıkları, toplanan bu paraları da örgüte aktardıkları" yönünde gelen ihbar doğrultusunda ve şüphelilerin hesaplarının mercek altına alınmasıyla başladığı bildirilmişti.

Zanlılardan bazılarının, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve TRT'de çalıştığı, şüpheliler arasında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğretmenlik yapan kişiler ile iş adamı ve şirket danışmanının da bulunduğu belirtilmişti.