Güncelleme - Çorum Merkezli Fetö/pdy Operasyonu

Güncelleme - Çorum Merkezli Fetö/pdy Operasyonu

FETÖ/PDY'ye yönelik Çorum merkezli operasyon kapsamında gözaltına alınan zanlıların, bir vakıf üzerinden hazırladıkları AB projesi aracılığıyla örgüte para aktardığı belirlendiBAŞSAVCININ AÇIKLAMASI VE DETAYLAR EKLENDİ

ÇORUM (AA) - Çorum merkezli "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan zanlıların, bir vakıf üzerinden hazırladıkları AB projesi aracılığıyla örgüte para aktardığı tespit edildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca bir süre önce FETÖ/PDY'ye yakınlığıyla bilinen vakıfla ilgili AB projelerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında kent merkezi ile Ankara'daki bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Çorum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonlarda, S.K, S.Ş, A.G, M.A, R.K, M.Ö, O.A, Y.K, Y.E.Ç, O.D, M.İ, O.A. H.A. Çorum, R.M, H.A. ve Y.T. de Ankara'da gözaltına alındı. Z.Ç. hakkında da Avusturya'da bulunduğu için yakalama kararı çıkarıldı.

Zanlılardan mühendis R.K. ile işçi M.A'nın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, O.D'nin de Çorum Belediyesinde işçi olarak çalıştığı öğrenildi.

Aramalarda ele geçirilen belge ve dokümanda yapılan incelemede, Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) Çorum Şubesince hazırlanan yaklaşık 143 bin avroluk AB projesiyle hayali iş teslimleri, malzeme alımı ve sahte fatura düzenlenerek örgüte para aktarıldığı belirlendi.

"Terör örgütü üyeliği", "özel belgede sahtecilik", "vakıf tüzel kişiliği aracı kılınarak nitelikli dolandırıcılık" ve "hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanmak" suçlarından gözaltına alınan zanlıların Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Soruşturma kapsamında Ankara'da gözaltına alınan zanlıların da Çorum'a getirildiği öğrenildi.

- Cumhuriyet Başsavcılığından açıklama

Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, yaptığı yazılı açıklamada, bir süredir FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma yürütüldüğünü anımsattı.

Yurdagül, bu kapsamda "terör örgütü üyeliği", "özel belgede sahtecilik", "vakıf tüzel kişiliği aracı kılınarak nitelikli dolandırıcılık" ve "hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak" suçlarından Çorum'da 3, Ankara'da da bir adreste arama tedbiri uygulandığını belirtti.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen yakalama ve gözaltı kararları doğrultusunda Çorum'da 13, Ankara'da ise 3 zanlının yakalandığını bildiren Yurdagül, "Yurt dışında olduğu tespit edilen bir kişi hakkındaki yakalama kararı uygulanamamıştır. Ankara'da yakalanan zanlılar Çorum'a nakledilecektir. Aramalarda el konulan dijital materyalin incelenmesine başlanmıştır" ifadelerini kullandı.

Etiketler Çorum FETÖ/PDY TÜTEV