Hastanenin ikinci dili Arapça oldu

Hastanenin ikinci dili Arapça oldu
Güncelleme:

Ankara’daki Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi’nin yenilenen tabelalarında ikinci dil olarak Arapça kullanıldı.

Sağlık Bakanlığı'na bağlı Ankara'daki Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi'nin tabelaları yenilendi ve Türkçe'yle birlikte Arapça da kullanıldı.

Sözcü gazetesinden Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre tabelalarda, “Hasta yönlendirme ve karşılama, Görüntüleme Merkezi, Aile Planlaması, Yataklı Klinikler, Hastane Girişi, Konferans Salonu, Ana Bina” gibi bölümlere, hem Türkçe hem de Arapça yazılar asıldı.

ARAP ÜLKELERİNDE BİLE İNGİLİZCE YAZILIYOR

Hastanenin girişi, acil ve diğer bölümler Türkçe'den sonra Arapça dilinde yazıyor. Batı ülkelerinde ana dillerinin dışında, uluslararası dil olan İngilizce yazılıyor. Hatta Arap ülkelerinde bile kural böyle.

27 YILLIK HASTANE

1990 yılında Ankara Etlik'te 216 dönüm arazi üzerine 420 yatak kapasiteli olarak kurulan hastane, önce “SSK Ankara Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim Hastanesi” adıyla hizmet verdi. 2005 yılında ise “Sağlık Bakanlığı Ankara Etlik Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi” ismini aldı. 2008 yılından bu yana da “Sağlık Bakanlığı Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi” ismi ile faaliyetini sürdürüyor.

 

Sözcü

Etiketler arapça