Hisarlar Grup, Bauma 2016 Fuarı'na Katılacak

Hisarlar Grup, Bauma 2016 Fuarı'na Katılacak

İSTANBUL (AA) - Hisarlar Grup, 11-17 Nisan'da Münih’te düzenlenecek Bauma 2016 Fuarı'na katılacak. Hisarlar Grup açıklamasına göre, makine üreticisi...

İSTANBUL (AA) - Hisarlar Grup, 11-17 Nisan'da Münih’te düzenlenecek Bauma 2016 Fuarı'na katılacak.

Hisarlar Grup açıklamasına göre, makine üreticisi şirket, 50 yıllık geçmişi olan Bauma Fuarı'na katılarak ürünlerini sergileyecek.

Üç yılda bir organize edilen Bauma 2016 Fuarı dünyanın lider iş ve inşaat makineleri, yapı malzemeleri makineleri, madencilik makineleri ve araçları sektörlerinin katılımıyla gerçekleşiyor. Bauma 2013’e 57 ülkeden 3420 firma katılırken fuarı 200 ülkeden sektöründe profesyonel 530 bin kişi ziyaret etmişti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hisarlar AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zafer Türker, şirket olarak Ar-Ge'ye yaptıkları yatırımlarla iş makineleri sektöründe önemli hamleler yaptıklarını ifade etti. Yürüttükleri faaliyetlerle orijinal ürün üretimi (OEM) yaptıkları dünya devi firmalarına katkı sağlamaya devam ettiklerini dile getiren Türker, şunları kaydetti:

"Dünya pazarında önemli bir üretici haline gelmeyi hedeflemekteyiz. Avrupa, Orta Asya ve Orta Doğu’ya know-how vermek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. TURKAR’dan edindiğimiz birikim ve deneyimle savunma sanayinde daha kompleks bir araç üretimine yöneldiklerini ifade eden Türker, “Hisarlar kendini kanıtlamış bir firma. 4x4 arazi aracı üretimi için gerekli tüm kabiliyet ve altyapıya sahip bir firmayız. Bu kabiliyetimizi kullanmak istedik. 32 ulusal ve uluslararası firmanın tedarikçisi konumundayız. Tarım, otomotiv, makine, demiryolu ve savunma sanayiinde faaliyet gösteriyoruz.”

Dünya devi firmalara OEM üretici olmanın Hisarlar için gurur kaynağı olduğunu aktaran Türker, "Yaptığımız işler yapacaklarımızın da garantisi olacaktır. Şu anda toplam ciromuzun yüzde 40’ını ihracat oluşturuyor. Yeni yatırımlarla bu payı artırmaya devam ediyoruz. Bu yıl katıldığımız Turquality Marka Destek Programı ile ihracatta hedefimiz ciromuzun yüzde 50’sinin üzerine çıkmak." bilgilerini verdi.


- Hisarlar, patent başvurusu ile sektöründe birinci


Açıklamada verilen bilgilere göre, Hisarlar Grup, Avrupa'nın en hızlı büyüyen 26. traktör ve tarım makinesi üreticisi olarak, 2014 yılında gerçekleştirdiği 31 patent başvurusu ile tarım makineleri sektöründe birinci, Türkiye patent liginde 16. sırayı aldı.

Etiketler otomotiv Hisarlar