Hizbuttahrir'den Başkent Ankara'da hilafet çağrısı

Hizbuttahrir'den Başkent Ankara'da hilafet çağrısı
Güncelleme:

Yargıtay’ın terör örgütü olarak kabul ettiği Hizbuttahrir'in Ankara’da düzenlediği Gazze'ye destek yürüyüşünde tevhit bayraklarıyla hilafet sloganları atıldı.

Yargıtay tarafından terör örgütü olarak tanımlanan ve "laikliği" hedef alıp hilafet çağrılarıyla dikkat çeken Hizbuttahrir, Başkent Ankara'da Gazze'deki İsrail zulmünü protesto etmek için bir yürüyüş düzenledi.

Mısır Büyükelçiliği önüne yürüyen kalabalık tevhit yazılı bayraklarla hilafet sloganları attı.

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre Hizbuttahir'in Mısır Büyükelçiliği önünde yaptığı açıklama sırasında hilafet çağrısı yapıldı. “Gazze ölüyor. Duvarlar yıkılsın, kapılar açılsın” başlığıyla yapılan açıklamada, “Sizi Allah’ın azabıyla uyarıyoruz. Allah’tan korkun. Ordularınızı Aksa’ya, Gazze’ye, Filistin’e gönderin. Gasıp Yahudi varlığı ile bütün ticari, askeri, diplomatik ilişkilerinizi kesin. Hiç olmazsa Refah Kapısı’nı açın ve kardeşlerimizi açlıktan ölmekten kurtarın” denildi. 

Tekbir getirilen ve hilafet istenilen açıklamada, “Gazze’deki zulüm, hilafet ile son bulur” dövizi de taşındı. Açıklama yapan grubun fotoğraflarının çekilmesine ise polisin izin vermediği öğrenildi. 

Şanlıurfa’da ise Dergâh Camisi önünde basın açıklaması yapıldı.

Cumhuriyet