Hollandalı markalar neden Türkiye’yi tercih etti?

Hollandalı markalar neden Türkiye’yi tercih etti?

Son yıllarda Türkiye yatırımlarını artıran Hollandalı markaların ilgisini iş kadını Hülya Aydın anlattı.

Büyümekte olan Hollanda-Türkiye ticaret hacmini değerlendiren Hülya Aydın, Hollandalı markaların Türkiye’ye giriş sürecini ve neden Türkiye’yi tercih ettiklerini anlattı.

Hollanda ve Türkiye arasında diplomatik, siyasi, ticari ve kültürel yakınlaşmanın sağlanması adına düzenlenen projelerin meyvelerini verdiğini belirten Aydın, iki ülke insanının bir araya geldiği etkinlikler sayesinde yatırımların önünün açıldığını söyledi.

Hollanda ve Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi adına yapılan en önemli etkinliklerden biri Ankara’da kurulan Holland Village (Hollanda Köyü) oldu. 2012 yılında Türkiye ve Hollanda arasındaki ticari ilişkilerin 400. yılını kutlamak için Ankara Kentpark AVM’de Hollanda’nın bir köyü inşa edildiğini ifade eden Hülya Aydın Hollandalı markaların Türkiye’ye bakış açısının nasıl değiştiğini anlattı:

“Holland Village projesinde Hollanda-Türkiye ilişkilerini geliştirmeyi amaçladık. Ankara’da Hollanda geleneğini ve kültürünü yansıtan bir köy kuruldu. Çok sayıda Hollandalı marka düzenlenen etkinliklere katıldı. Hollanda’da bu proje sempati toplandı ve Türkiye’yi araştırmaya başladılar. Hollandalı iş adamları Türk iş adamları ile bir araya gelip iş geliştirme imkânı buldu. Kültürel faaliyetler ticaretin gelişmesine katkı sağladı”

“Bridges to Fashion” projesinin de mimarlarından olan başarılı iş kadını, projelerin Hollanda Konsolosluğu ile beraber yürütüldüğünü ve Hollanda Kraliyet ailesi tarafından destek gördüğünü söyledi. 2008 yılında Axcess International Projects ve Hollanda Konsolosluğu ile birlikte düzenlenen Bridges to Fashion (Moda Köprüleri) etkinliği ile Hollanda’nın ve Türkiye’nin önde gelen tasarımcıları bir araya geldi. Axcess International Projects Kurucusu Hülya Aydın proje hakkında “Biz bu proje ile iki ülke arasındaki moda iklimini yakınlaştırmak ve ticarete dönüştürmek istedik” dedi. Projedeki tasarımlar iki ülkenin kendine has mekânları olan Maas Nehri, Magere Burg, Haliç ve İstanbul boğazı gibi yerlerin  fotoğrafları üzerinden tasarlandı. “Yerlerin fotoğraflarını tasarımcılara göndererek mekânlardan yola çıkarak tasarım yapmalarını istedik, tasarımcılardan çok başarılı çalışmalar ortaya çıktı. Muhteşem geri dönüşler aldık” diye konuşan Aydın, yapılan tasarımların iki ülkede sergilenerek çeşitli konferanslarla desteklendiğini söyledi.

Hollanda’daki Türklerin de Türkiye’nin tanıtımına önemli katkılar sağladığını belirten Aydın, “İkinci nesil Türkler Hollanda’da önemli işlere imza attı. Hollanda ile Türkiye arasında köprü oldular” diye konuştu.