İmamın kardeşi FETÖ'den tutuklandı

İmamın kardeşi FETÖ'den tutuklandı

FETÖ'cü Mevlüt Mert Altıntaş'ın örgütteki imamının kardeşi FETÖ'den tutuklandı.

Rus Büyükelçi’yi katleden FETÖ’cü polis Mevlüt Mert Altıntaş’ın örgütteki imamı Süleyman Ergen’in kardeşi Mustafa Ergen de FETÖ’den tutuklandı.

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgüt elebaşı Fetullah Gülen tarafından 1978'de kurdurulduğu belirtilen ve OHAL kapsamında KHK ile kapatılan Akyaka Vakfına düzenlenen operasyonda haklarında gözaltı kararı bulunan 18 şüpheliden 7'si yakalanmıştı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda, İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, geçtiğimiz günlerde Akyaka Vakfına yönelik bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen 18 zanlıdan 7'si yakalanmıştı. Yakalanan şüpheliler arasında Ankara'da Rus Büyükelçi'yi katleden Mevlüt Mert Altıntaş'ın imamı olduğu ortaya çıkan Süleymen Ergen'in kardeşi Mustafa Ergen'in de olduğu ortaya çıktı.

7 şüpheli bugün emniyetteki işlemlerinin tamamlanması ardından İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılıkça şüphelilerin tümü tutuklamaya sevk edildi. Nöbetçi Hakimlik de Mustafa Ergen'in de aralarında olduğu tüm şüphelilerin tutuklanmasına hükmetti. Bilindiği gibi suikastçı Altıntaş'ın imamı olduğu ileri sürülen Süleyman Ergen de İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınmıştı. Ergen halen gözaltında.

GÜLEN'İN KURDUĞU İLK VAKIFLARDAN

Akyaka Vakfının, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in 1978'de İzmir'de kurdurduğu ilk vakıflardan olduğu, gözaltına alınan ve haklarında yakalama kararı çıkarılanlar arasında Gülen'in örgütü kurduğu ilk yıllarda beraber yola çıktığı kişilerin de bulunduğu öğrenildi.

Sabah