İstanbul Boğazı'nda gemi arızası!

İstanbul Boğazı'nda gemi arızası!
Güncelleme:

İstanbul Boğazı Rumeli Feneri açıklarında Rusya'dan Çin'e giden petrol tankeri makine arızası yaptı. Boğazda gemi trafiği çift yönlü askıya alındıktan birkaç saat sonra tekrar normale döndü.

Rusya'dan Çin'e giden petrol tankeri, İstanbul Boğazı Rumeli feneri açıklarında makine arızası yaptı. Bölgeye kurtarma ekipleri yönlendirildi.

 Kıyı Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada " Rusya'dan Çin'e seyir halindeyken Türkeli Feneri açıklarında makine arızası yaşayan GUANYIN isimli 244m boyundaki petrol tankeri için Kılavuz Kaptanımız, KURTARMA 7 ve 11 Römorkörlerimiz ivedilikle bölgeye yönlendirildi. Gemi trafiği, çift yön geçici olarak askıya alındı" ifadeleri yer aldı.

İstanbul Boğazı tekrar gemi trafiğine açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından İstanbul Boğazı'nın saat 11.20'den itibaren güney-kuzey yönlü olarak gemi trafiğine açıldığı kaydedildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Guanyın" isimli tankerin arızasının giderildiği, kılavuz kaptan ve Kurtarma-11 römorkörü refakatinde Türkeli Demir Sahası'na emniyetle demirletildiği ifade edildi.

Açıklamada, İstanbul Boğazı'nın saat 11.20 itibarıyla güney-kuzey yönlü olarak gemi trafiğine açıldığı kaydedildi.