İşte Cizre ve Sur'da öldürülen terörist sayısı

İşte Cizre ve Sur'da öldürülen terörist sayısı

Cizre ve Sur'da devam eden operasyonlarda 12 terörist daha öldürüldü.

Genelkurmay Başkanlığı, Cizre ve Sur'da devam eden operasyonlarda 12 teröristin ölü ele geçirildiğini açıkladı. Cizre ve Sur'da etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısının 670 olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şırnak Cizre'de devam eden operasyonda 7 bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilerek, operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 517 olduğu kaydedildi. Gün içinde yapılan aramalarda üç adet el bombası, beş adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet av tüfeği, iki adet tabanca, dokuz adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 178 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, iki adet tabanca şarjörü, üç adet hücum yeleğinin ele geçirildiği bildirildi.

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda ise 5 bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edilerek, operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 153 olduğu belirtildi. Operasyonda sekiz adet el yapımı patlayıcının imha edildiği kaydedildi.

Siirt, Şırnak ve Mardin'de bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yapan 3 şahsın yakalanarak tutuklandığı kaydedildi. Mardin'de bölücü terör örgütü iş birlikçisi bir şahsın güvenlik güçlerine teslim olduğu, Hakkâri'de ise bir teröristin yakalanarak tutuklandığı belirtildi.